A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus în România: un gorjean care a intrat în contact cu italianul diagnosticat deja

A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus în România: un gorjean care a intrat în contact cu italianul diagnosticat deja

Ceea ce era de așteptat să se întâmple, s-a întâmplat. Primul pacient din România infectat cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seară, de către Victor Costache, ministrul Sănătăţii, şi secretarul de stat Raed Arafat.

Este vorba despre un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul bolnav aflat în perioada 18-22 februarie în judeţele Dolj şi Gorj.

 În casa bărbatului mai locuiesc 7 persoane - niciun copil, doar persoane în vârstă - toate testate, cu rezultat negativ.

Bărbatul confirmat este un tânăr cu vârsta de 25 de ani, care lucrează pentru firma italianului de 71 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus, la Rimini.

Şansele de vindecare sunt foarte mari în astfel de cazuri, mai ales că primul pacient din România nu pare să aibă istoric medical.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, miercuri seară, confirmarea primului caz de coronavirus din România, la un bărbat dintr-o localitate din Gorj. Bărbatul este asimptomatic şi va fi transportat la Bucureşti.

„Suntem, din păcate, în situaţia să vă anunţăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. (...) Starea bărbatului este bună, nu e cazul să ne alarmăm”, a declarat Victor Costache.

„În casa barbatului mai există 7 persoane care au fost testate negativ. Ele vor rămâne izolate la domiciliu, sub pază, cel puţin 14 zile, după care le vor fi efectuate din nou teste”, a declarat Raed Arafat. „Transportul bărbatului se va face în condiţii de siguranţă, dar nu este unul de urgenţă, având în vedere că pacientul este în stare bună şi nu are probleme de sănătate”, a continuat secretarul de stat.

Rudelor bărbatului confirmat li se va asigura tot ce au nevoie, dar nu au voie să iasă din casă, fiind sub pază.

„Să nu o luaţi că sunt puşi şi sub sechestru. Va fi şi Poliţia Locală acolo. Este şi o protecţie pentru ei. Rămân acasă, vecinii trebuie să înţeleagă că nu îi poate afecta”, a spus Arafat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
315

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
102

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
302

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...