18 ianuarie – Prima zi de vaccinare anticovid pentru etapa a II-a

18 ianuarie – Prima zi de vaccinare anticovid pentru etapa a II-a

În a doua fază a procesului de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie(înscrieri), sunt vizate atât persoanele trecute de 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

În etapa a 2-a vor exista 750 de centre, cu aproape 1200 de puncte de vaccinare și cu o capacitate de peste 100.000 de persoane pe zi. 

Înscrierea pentru etapa a 2-a a vaccinării se poate face atât prin intermediul medicilor de familie, cât și prin intermediul unei linii call-center  la nivel naţional - 021 414 44 25 sau online AICI

CUM SE ÎNSCRIE O FAMILIE ÎNTREAGĂ PENTRU VACCINARE

O altă modalitate de programare se poate face prin direcţia de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să-şi facă cont şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie.

CUM SE FACE ÎNSCRIEREA ANGAJAȚILOR

Înscrierea in listele de vaccinare pentru angajații din categoriile de personal vizate de etapa a 2-a poate face fie de către angajat, fie de către ANGAJATOR. În a doua situație, acesta transmite online numele și numărul de telefon al angajaților, iar aceștia se identifică în baza lui și se programează la centrul de vaccinare dorit, în ziua și intervalul orar dorite.

CUM SE ÎNSCRIU PROFESORII ȘI ELEVII

Valeriu Gheorghiță a precizat că  profesorii se pot înscrie la vaccinare dacă doresc acest lucru, însă NU EXISTĂ O CAMPANIE SPECIALĂ DEDICATĂ LOR.

În ceea ce-i privește pe elevii care au depășit vârsta de 16 ani și sunt în evidență cu boli cronice care-i vulnerabilizează, au prioritate să se vaccineze. Înscrierea se face de către aparținător sau medicul de familie, cu acordul aparținătorilor. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
16

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
167

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
82

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...