VIDEO Iohannis, atac dur la guvern și coaliția PSD-ALDE: Ați dus țara în criză. Terminați cu țopăiala fiscal-bugetară!

VIDEO Iohannis, atac dur la guvern și coaliția PSD-ALDE: Ați dus țara în criză. Terminați cu țopăiala fiscal-bugetară!

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi seara, o pozitie foarta dura fata de coalitia de guvernare, acuzand-o, cu ocazia depunerii juramantului noului guvern, ca "a bagat tara in criza".

La inceputul discursului sau, seful statului a facut referire la fostul guvern, condus de Sorin Grindeanu, care a fost demis de propriul partid, prin motiune de cenzura si care "nu s-a pus singur acolo".

"Domnule Tudose, onorati membri ai Guvernului va felicit pentru investitura si va doresc mult succes. Noi, romanii, si dvs avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia sase luni de cand ne-am intalnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE dupa ce au fost castigate alegerile parlamentare de aceasta coalitie.

O formula scurta, foarte scurta, care ar caracteriza aceste prime sase luni ar putea suna: Ati bagat tara in criza fiindca nu ati stiut sa guvernati. Ca a fost vina sau ca este vina fostului premier - care nu s-a pus singur acolo, dar care din pacate nu a stiut sa plece singur - sau a altcuiva nu e o analiza pe care trebuie sa o fac eu sau romanii, ci pe care ati facut-o sau o veti face in coalitie.

Dar faptele raman si dovada ca aceasta formula de concluzii scurta este adevarata este chiar motiunea de cenzura prin care ati demis propriul guvern si asta este o noutate in spatiul democratic european", a declarat Iohannis, dupa depunerea juramantului de catre ministri.

Acesta a vorbit apoi si despre "nefericita Ordonanta 13" pentru care "va ramane in istorie" fostul Guvern Grindeanu.

"Fostul guvern nu va ramane in istorie pentru scurtimea mandatului, au fost si altii care au avut si mandate mai scurte. Fostul guvern va ramane in istorie pentru nefericita Ordonanta 13, iar coalitia PSD-ALDE prin faptul ca si-a demis prin motiune de cenzura propriul guvern", a spus Iohannis.

In timpul discursului acestuia, camerele televiziunilor ii aratau pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, cu fetele posomorate, iar in sala se auzea un murmur. Langa ei se afla presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, care pare ca priveste, pe deasupra ochelarilor, spre cei doi.


Iohannis: Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu mai puteti spune ca romanii l-au votat

Apoi, seful statului a criticat masurile fiscale prevazute in noul program de guvernare.

"Acum, dupa ce unii s-au straduit destul de mult sa termine repede aceasta criza, gasim coalitia cu un nou guvern si, surprinzator, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunta pentru romani, noi impozite. Dupa ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile romanilor deja se anunta contramasuri.

Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu veti mai putea merge in fata romanilor cu argumentul ca acest program de guvernare a fost votat. Este dreptul legitim al coalitiei sa mearga cu ce program doreste in Parlament si daca doreste votul de investitura, Guvernul se va apuca de treaba, dar in 6 luni schimbam de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la cresteri de salarii la taxa de solidaritate.

Un astfel de comportament nu se incadreaza in ceea ce se numeste predictibilitate fiscal bugetara. Un astfel de comportament guvernamental induce dubii in randul mediului de afaceri. Daca va fi sustenabil, nu stiu, nu am vazut astfel de calcule.

Stimati PSD-isti, ALDE-isti, UDMR-isti, in numele romanilor, va rog sa terminati cu aceasta topaiala fiscal-bugatara. Taxa de solidaritate... Domnilor, fiti solidari cu romanii si guvernati responsabil", a spus presedintele Iohannis. (SURSA)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...