VIDEO: Învestirea primarului Andrei, în pace și mulțumiri. Flutur: „Primăria rămâne în condiții bune”

VIDEO: Învestirea primarului Andrei, în pace și mulțumiri. Flutur: „Primăria rămâne în condiții bune”

Noul Consiliu Local și primarul ales ai municipiului Botoșani au depus, marți, jurământul de învestire în funcțiile publice pe care le-au obținut în urma scrutinului electoral din 27 septembrie a.c. La ceremonie au luat parte atât prefectul județului, Dan Nechifor, cât și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Fostul viceprimar Cosmin Andrei, actual edil-șef al orașului, a ținut un discurs de mulțumire față de votanți, colegi de partid, soție. Discurs în care s-a strecurat însă, neașteptat, și o recunoștință față de cel care a contestat pe toate căile legale validarea sa, adică liberalul Cătălin Flutur.

„În calitatea mea de primar al municipiului Botoșani, mă regăsesc într-o zi de o importanță deosebită pentru mine, dar mai ales pentru cei care m-au urmat. Churchill a spus o dată: istoria este scrisă de învingători. Dragi colegi, am scris istorie la Botoșani. Singur nu aș fi reușit, cum nu voi reuși să realizez proiectele pe care le-am promis botoșănenilor și care, vă asigur, se vor transforma în fapte. Și pentru asta am nevoie de aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Botoșani și de oameni buni și profesioniști cu ajutorul cărora îmi doresc să pornim motoarele la turație maximă, cât mai curând. (...) Nu pot să nu îi mulțumesc domnului Cătălin Flutur, pentru ceea ce a făcut în acești trei ani de mandat ai domniei sale”, a afirmat Cosmin Andrei.

El a adăugat că se va axa în special pe îndeplinirea obiectivelor legate de dezvoltarea zonelor periferice ale municipiului, dar și pe crearea unei emulații a personalului Primăriei.

„Doar ca echipă putem contribui la bunăstarea municipiului Botoșani, pentru că așteptările sunt mari, botoșănenii s-au săturat de scuze și explicații, vor soluții. Voi lupta ca promisiunile mele să devină realitate. În cei patru ani de mandat voi căuta să asfaltez cât mai multe străzi, așa cum am declarat public, având în intenție găsirea urgentă de surse de finanțare pentru ca ideile să fie puse în aplicare”, a mai arătat acesta.

De cealaltă parte, dacă până la învestirea adversarului politic în funcția de primar, Cătălin Flutur amintea că bugetul Primăriei este unul redus, imediat după încheierea protocolului ceremonial, actualul consilier a subliniat că „sunt mulți bani” în vistieria instituției pe care a condus-o.

„Voi susține proiectele dumnealui, dacă sunt proiecte bune, corecte, pentru binele municipiului Botoșani. Îi mulțumesc și eu că mi-a mulțumit, cred că pentru cele trei mandate a vrut să zică. Primăria rămâne în condiții bune, pentru o perioadă de pandemie, cu 31 de milioane de lei, deci nu ar trebui să avem emoții legate de finalul anului, sunt mulți bani. Sigur, mare parte din acești bani se vor duce pentru la anul. Primăria pleacă la drum cu 31 de milioane și cu proiecte de peste 120 de milioane de lei, un lucru foarte bun”, a spus Cătălin Flutur.

Noul Consiliu Local este format din 18 membri învestiți marți. Cei ai PSD sunt: Bogdan Buhăianu, Mircea Andrei Magdalena, Marian Murariu, Marius Buliga, Dana Lăzăruc, Mihail Gabriel Tanasă, Călin Bosovici, Daniela Trişcă Vicol. Cei din partea PNL sunt: Cătălin Flutur, Marius Oroşanu, Eugen Ţurcanu, Cătălina Lupaşcu, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Andrei Amos. Lor li se adaugă doi membri USR PLUS, respectiv Maricel Gheorghiţă și Raluca Curelariu, precum și reprezentantul Pro România Liviu Toma. În următoarea ședință vor fi validați și cei cinci supleanți: Marius Rogojinschi, Petru Taielup şi Silvia Diaconu de la PSD, respectiv Maricel Maxim şi Ada Macovei de la PNL.

 

 





















 

 

Spune-ne opinia ta