Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România

Este datoria Ungariei să îşi protejeze cetăţenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutaţi în România prin metode aparent legale, a declarat vineri vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, relatează agenţia MTI.

Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România

Semjen a participat la o ceremonie în cadrul Parlamentului de la Budapesta pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state din lume. "Ungaria ar trebui să urmeze exemplul Israelului, care îşi foloseşte toată influenţa pentru a proteja toţi israelienii din lume şi le oferă o locuinţă dacă sunt persecutaţi", a spus Zsolt Semjen.

11 persoane au fost premiate pentru reprezentarea emblematică a Ungariei în lume. Vicepremierul Ungariei a evidenţiat situaţia etnicilor maghiari din Venezuela, care trăiesc "în haos, în circumstanţe imprevizibile, în dictatură".

"Aceşti cetăţeni vor fi mereu bine primiţi în Ungaria, chiar şi cu familiile, chiar dacă unii membri nu vorbesc limba ungară, şi vor primi tot sprijinul pentru a se stabili aici", a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a amintit situaţia etnicilor ungari din România, care "sunt persecutaţi şi se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale".

"Această tendinţă nu s-a încheiat... de aceea printre persoanele premiate în acest an se numără fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susţinerea faţă de ea", a spus Semjen.

Anna Horvath, fost viceprimar al Clujului, a fost trimisă în judecată, anul trecut, de DNA, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...