Vicepremierul Raluca Turcan, impresionată de nivelul de trai din Botoșani: „Vă dați seama câtă nepăsare a marcat acest județ în decursul timpului?”

Vicepremierul Raluca Turcan, impresionată de nivelul de trai din Botoșani: „Vă dați seama câtă nepăsare a marcat acest județ în decursul timpului?”

În cursul zilei de marți, la Instituția Prefectului, a avut loc o conferință de presă  în cadrul căreia viceprim-ministrul Raluca Turcan a adus în discuție nepăsarea autorităților care a marcat județul Botoșani de-a lungul timpul. Oficialul a declarat că își dorește ca desconsiderarea față de interesul public să înceteze iar în acest scop vor fi atrași bani pentru proiecte care să aducă județul Botoșani mai aproape de media de trai de la nivelul României.

Și la Botoșani am venit să discutăm concret despre cum pot fi valorificate minim 230.000.000 euro pentru proiecte extrem de importante cum ar fi alimentarea cu apă, gestionarea deșeurilor sau reabilitarea sistemului de energie termică. Acești bani pe care îi punem pe masă pentru marile proiecte de infrastructură, plus alte proiecte de dezvoltare locală, prin programul național de dezvoltare locală, plus măsurile concrete de sprijin pentru mediul economic, pentru angajați și pentru persoanele vulnerabile să aducă județul Botoșani mai aproape de media de trai de la nivelul României. În Botoșani, pib-ul pe locuitor este aproximativ la 39% din media Uniunii Europene, în condițiile în care la momentul integrării în Uniunea Europeană media pe locuitor era de 44%. Vă dați seama câtă nepăsare a marcat acest județ în decursul timpului? Sper să oprim această desconsiderare față de interesul public iar noi avem această determinare”, a declarat Raluca Turcan.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
496

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...