Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a găsit vinovaţii pentru starea drumului Mihălăşeni-Dângeni

Achiţei susţine că nu s-a dorit reabilitarea acestuia întrucât primarii din zonă au altă culoare politică decât cei de conduc judeţul.

Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a găsit vinovaţii pentru starea drumului Mihălăşeni-Dângeni

Tronsonul de drum judeţean pentru care zeci de şoferi au ieşit în stradă şi au protestat ar fi putut fi reabilitat pentru ca oamenii să circule în condiţii civilizate, dar actualii şefi ai Consiliului Judeţean Botoșani nu au dorit acest lucru.

Acuzele au fost lansate de Cristian Achiţei, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care spune că sunt la ora actuală bani în buget care ar putea fi folosiţi pentru ca respectivul drum pietruit să devină practicabil.

Achiţei susţine că nu s-a dorit reabilitarea acestuia întrucât primarii din zonă au altă culoare politică decât cei de conduc judeţul.

“Sunt două tronsoane de drum diferite, este vorba de tronsonul Mihălăşeni-Brăteni, care a fost reabilitat încă din anul 2015 şi pe care se poate circula, şi Brăteni-Dângeni, care este un dezastru general.  Noi încă de la începutul acestui an, când am făcut bugetul Consiliului Judeţean, am insistat şi am reuşit să impunem achiziţionarea unui autogreder la DJDP. Din luna iunie acest autogreder este funcţional, la ora actuală mai sunt 100 şi ceva de km de drumuri pietruite în judeţul Botoşani. În cinci luni dacă mergea autogrederul o dată pe fiecare drum nu am fi ajuns în situaţia ca oamenii să iasă în stradă. În mod evident cei de la PSD au jucat zona Mihălăşeni-Dobârceni-Dângeni pentru că sunt numai primari PNL acolo, probabil au trimis autogrederul prin alte părţi inducând lumii că nu ştiu cine de la PNL nu a vrut să modernizeze nu ştiu care drum. Singurii care nu au vrut să modernizeze acel drum sunt cei de la PSD”, a declarat Cristian Achiţei în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe drumul judeţean care leagă comunele Mihălăşeni şi Dângeni, cei de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au interveni cu câteva zile înainte de protestul anunţat de şoferi. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
128

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
94

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
87

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...