"Führer-ul învățământului botoșănean este doamna Mihaela Huncă", spune deputatul Cristian Roman

"Führer-ul învățământului botoșănean este doamna Mihaela Huncă", spune deputatul Cristian Roman

Unul dintre subiectele destul de des abordate în această campanie electorală, de către liberalii botoșăneni, a fost cel privitor la sistemul de învățământ.

Despre probleme cu care se confruntă dascălii, dar și soluțiile propuse de PNL, au vorbit, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă doi profesori botoșăneni, fiind vorba de prof. Artur Bălăucă și prof. Dorin Dobrincu, cercetător științific, fost director al Arhivelor Naționale. 

Deputatul Cristian Roman spune că expunerea părerilor de către cei doi profesori, despre ceea ce se întâmplă cu sistemul de învățământ, nu va avea repercusiuni asupra lor și că actualul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, nu va putea ia "măsuri coercitive".

"Pe acești doi domni nu îi poate ajunge brațul lung al Führer-ului cu metode coercitive, Führer-ul învățământului botoșănean care este doamna Mihaela Huncă și cumva îi cam doare în cot de ceea ce va spune și de măsurile coercitive pe care le va lua pentru că nu îi poate atinge nici măcar cu o floare pe acești doi domni", a spus deputatul Cristian Roman.

Parlamentarul, care candidează la un nou mandat, a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor măsuri pe care PNL vrea să le implementeze în ceea ce privește educația. 

"PNL își propune majorarea conform legii salarizării unitare a salariilor profesorilor, în Botoșani sunt aproximativ 5.000 de oameni, dar să nu îi uităm și pe ceilalți, personal auxiliar, despre care nu a pomenit nimeni, și e vorba de 2.000 de oameni care înseamnă 40% din întreg personalul, care vor avea exact același regim cu profesorii", a precizat Cristian Roman.

O altă măsură se referă la regândirea programului Lapte și corn, liberalii susținând și acordarea tichetelor de masă pentru cadrele didactice. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
16

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
203

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
121

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...