Partidul de opoziţie i-a cerut public prefectului să atace hotărârea adoptată, miercuri, în plenul Consiliul Judeţean, privind repartizarea sumelor pentru reabilitarea drumurilor, precum şi cea care priveşte sumele pentru echilibrarea bugetelor locale.
Liberalii au anunţat că, dacă prefectul nu va da curs solicitării lor, se vor adresa ei instanţei prin intermediul primarilor. Gheorghe Sorescu, consilier judeţean, a susţin că reprezentanţii conducerii CJ au făcut o simulare în ceea ce priveşte consultarea primarilor, iar materialele şedinţei extraordinare au ajuns la consilierii judeţeni cu câteva ore înainte de şedinţă şi nu au putut fi studiate în detaliu.
"Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul Judeţean, din punctul nostru de vedere, nu îndeplineşte nici pe departe condiţiile de legalitate. Noi am şi votat împotriva celor două proiecte. Vorbim de o şedinţă a CJ, poate cea mai importantă, în care de bună seamă se repartizează sume, pe de o parte pentru drumuri, şi sumele de echilibrare pentru partea de dezvoltare. Şi la partea de drumuri şi partea de dezvoltare din punctul nostru de vedere repartizarea a fost una politică. Judeţul are undeva la 1400 de km de drumuri comunale şi săteşti şi 700 km judeţene. Legea spune că repartizarea se face în funcţie de lungime drumurilor şi starea tehnică a acestora. A fost o şedinţă extraordinară, dar materialele le-am primit abia aseară pe mail şi nu am avut timp să discutăm. A fost o simulare de consultare cu primarii pentru că nu s-a întâmplat nimic, s-a venit, s-a tăcut şi s-a plecat. Nu respectă nici criteriile de lungime şi nici cele de stare tehnică. În 2012 a fost un precedent când prefectul judeţului a atacat în instanţă tocmai o astfel de hotărâre dată în plenul consiliului pentru că nu s-au respectat criteriile de legalitate. Noi nu cerem altceva decât să se respecte criteriile de legalitate. Cerem public prefectului judeţului să atace această hotărâre", a declarat Gheorghe Sorescu.
La rândul său, primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a menţionat că este aproape de a pierde sume importante din două proiecte pilot derulate împreună cu comuna Suliţa, pentru că nu le poate cofinanţa. Acesta a menţionat că au fost unele primării care au primit bani, deşi nu au solicitat, dar sunt PSD-iste. În acest sens a dat exemplu Primăria Manoleasa, care a primit 200.000 de lei, deşi la capitolul solicitări nu a fost trecut nimic.