(P) Cătălin Silegeanu: Cum asigurați cetățenii că au siguranță socială în orașul Botoșani?

(P) Cătălin Silegeanu: Cum asigurați cetățenii că au siguranță socială în orașul Botoșani?

Oamenii străzii!

Îi vedem pe străzi, uneori cerșesc un ban, alteori doar stau întinși pe trotuar, ascunși după stâlpi sau scotocind prin gunoaie. Când îi vedem de multe ori întoarcem privirea, ii ocolim, ii privim cu milă sau indiferență.

Ieri am asistat la un conflict dintre două persoane ale străzii. Undeva la 400 m de sediul primăriei, un loc infect, cu maldăre de gunoaie, a avut loc o altercație între un bărbat și o femeie. Am solicitat ajutor din partea poliției, deoarece cei doi erau într-o stare evidentă de ebrietate.

Oamenii legii și-au făcut datoria, au legitimat persoanele și atât.

Cine sunt acești Oameni ?

Domnule Primar și Viceprimar ai municipiului Botoșani, ne spuneți și nouă cetățenilor, ce măsuri ați luat pentru combaterea sărăciei în municipiu ?

Sau luați măsuri doar pentru cei care vor să facă businessuri sau numai pentru cei care va slujesc partidele ?

Timp de 8 ani, domnule viceprimar Andrei Cosmin cum v-ați făcut datoria față de toți cetățenii din municipiu Botoșani. Acum alergați după voturi, de ce nu ați alergat așa să faceți curat, sa dezinsecție și să igienizați toate spațiile din oraș ? Cu ce tupeu veniți acum și cu ce pretenții sa va vreți primar peste municipiu când nu ați fost în stare să faceți 3 locuri lucruri și bune !

Domnule primar Flutur Mugurel, nu puteți să țineți pasul cu tehnologia, cu noile implementări pentru un oraș dezvoltat rapid, sigur și cu o economie care sa funcționeze. Dumneavoastră în ultimii patru ani ca primar, ați ținut acest oraș pe loc.

Dovada incompetenței și a capacităților reduse de decizie se vad în aceste situații a oamenilor pe care i-ați ignorat total. O categorie socială căruia nu i s-a oferit șansa integrării în societate. O categorie care este produsul ignoranței autorităților locale.

De fapt nu cred că ne mai miră acest lucru, deoarece nu ați fost în stare să luați decizii nici pentru cei aflați la limita sărăciei. Nu ați asigurat nici iluminat , nici asfalt, nicio condiție de trai decent.

Pentru "oamenii străzii" nu ați propus nicio măsură concretă pentru ai apăra pe acești cetățeni.

Ca primar al acestui municipiu voi implementa măsuri pentru acești oameni.

Aceștia au nevoie urgenta de ajutor și de un plan de reintegrare. Voi solicita crearea unui centru de reabilitare care sa le asigure , cazare, masa și asistență medicală.

Doar cu un plan foarte bine pus la punct se va reuși reintegrarea lor în societate( copiii să meargă la școala , adulții să fie ajutați să meargă la muncă , mulți dintre ei , este posibil sa nu aibă nici acte ). Nu voi face acum o analiza prin care să duc in derizoriu subiectul sau să mă hazardez în promisiuni. Vorbim despre o categorie care are nevoie de îndrumare și reintegrare.

Domnule Primar Flutur Mugurel, știți cate persoane fără adăpost trăiesc în municipiu Botoșani ? De ce timp de 4 ani nu v-ați dat interesul pentru acești cetățeni fără nicio șansă de reabilitare! Unde vă este empatia spiritul civic pentru acești oameni amărâți, bătuți de soartă?

Cum asigurați cetățenii că au siguranță socială în orașul Botoșani?

(Comunicat de presă emis de către Cătălin Silegeanu - Candidat Independent la Primăria Municipiului Botoșani, poziția 12 pe buletinul de vot. Mandatar financiar: Income&Expenses&Tax SRL –reprezentant de doamna Laura Boca, Codul mandatarului financiar: 24200340)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
50

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
28

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...