(P) Cosmin Andrei: „Cel mai bun consilier al unui primar este cetățeanul. Bugetul de investiții al orașului îl voi stabili în fiecare an cu botoșănenii!”

(P) Cosmin Andrei: „Cel mai bun consilier al unui primar este cetățeanul. Bugetul de investiții al orașului îl voi stabili în fiecare an cu botoșănenii!”

Comunicat:

Candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani consideră că cea mai mare carență a actualei administrații a municipiului a fost lipsa totală de consultare cu cetățenii. Cosmin Andrei consideră că primarul Cătălin Flutur „pur și simplu s-a baricadat în Primărie și s-a rupt cu totul de realitatea din oraș.”

În programul candidatului PSD, una dintre componentele importante este realizarea unui sistem de consultări periodice cu cetățenii. „Am spus tot timpul că locul de muncă al primarului trebuie să fie printre cetățeni și în discuții permanente cu aceștia, cu asociațiile de proprietari, cu organizațiile de părinți sau cele de pensionari. Funcția de primar este una aleasă. Deci cel care ajunge în această funcție trebuie să-i reprezinte pe cei care l-au ales, să fie vocea lor și să găsească soluții pentru problemele lor. Cum poți face toate aceste lucruri dacă nu ești în contact cu cetățenii?”, a spus Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei a prevăzut în oferta sa electorală un program distinct care se numește „Cetățenii consilierii primarului” și care prevede stabilirea unui calendar al întâlnirilor, pe cartiere, dintre edilul orașului și cetățeni și stabilirea bugetului de investiții al municipiului Botoșani împreună cu botoșănenii. „Sistemul actual de audiențe individuale, la biroul călduț al primarului nu este eficient, pentru că relativ puțini cetățeni au acces la aceste audiențe și fiecare vine cu probleme particulare. Deci pe lângă aceste audiențe e nevoie de întâlniri în teren între primar și cetățenii dintr-o anumită zonă. Acolo se ia pulsul real al comunității și primarul poate înțelege care sunt prioritățile acelei zone și ce poate face acolo. În plus, și cetățenii au posibilitatea de a înțelege mai bine cum funcționează sistemul administrativ, care sunt limitele de legalitate, de ce unele lucruri se pot face repede, iar altele durează mai mult. Deci fiecare parte o va înțelege mai bine pe cealaltă și se ajunge la un parteneriat real între primari și cetățeni”, a explicat Cosmin Andrei care s-a remarcat în această perioadă electorală drept candidatul care a avut de departe cele mai multe întâlniri și discuții în cartiere cu cetățenii. De altfel, întregul său program electoral a fost realizat pe baza unei ample consultări publice prin care alegătorii au semnat pentru susținerea proiectelor pe care le-au considerat prioritare pentru oraș.

(Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Copii... De Constantin Apostol

astăzi, 21:00
53

La ceasurile serii publicăm o nouă poezie venită pe adresa de e-mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***COPIIde Constantin Apostol...of copile cât mi-e de greu...

Invitatul de la Știri - Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani

astăzi, 20:00
99

„Invitatul de la Știri” a fost astăzi Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement de la Botoșani.Eugen Țurcanu a vorbit despre managementul de la ...

Ministrul Educației: „Mă pronunţ clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”

astăzi, 19:21
101

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este în favoarea deschiderii noului an şcolar cu prezenţă fizică pentru toţi elevii.„Neavând niciun glob de cristal...