Grindeanu, intrebat ce i-a lipsit ca sa reziste in functia de premier: Pupincurismul!

Grindeanu, intrebat ce i-a lipsit ca sa reziste in functia de premier: Pupincurismul!

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost intrebat, vineri, intr-un interviu pentru Mediafax, ce crede ca i-a lipsit ca sa reziste in functia de prim-ministru, el raspunzand: "Pe scurt, pupincurismul!".

Grindeanu a lansat, totodata, o serie de atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus ca va avea aceeasi atitudine pe care a avut-o in cazul Cabinetului sau si in ceea ce priveste Guvernul Tudose.

"Daca (premierul Tudose, n.red.) nu va rezista tentatiilor de a deschide portile finantarilor de la Ministerul Dezvoltarii, de exemplu, catre anumite proiecte, undeva prin toamna situatia e posibil sa nu fie foarte roz din punct de vedere economic. Iar domnul Dragnea va spune: 'Eu? E treaba Guvernului. Nu e bun, sa-l schimbam!'", a aratat Grindeanu.

In timpul interviului, Sorin Grindeanu a continuat atacul la adresa lui Liviu Dragnea. Fostul premier a spus ca in momentul de fata nu stie exact care este pozitia sa in PSD, deoarece nu ii e clar statutul, dar recunoaste ca a avut mai multe discutii cu primari din tara dupa ce a plecat de la Guvern.

"Am avut intalniri cu foarte multi colegi. M-au sunat multi primari. M-au sunat si colegi din tara. Am raspuns la telefon la marea majoritate. Intalnirea cu colegii si prietenii a fost emotionanta si mi-a dat energie", a declarat Sorin Grindeanu.

Intrebat care este pozitia sa in partid, fostul premier a declarat ca "nu imi e clar care e statutul, dar stiu ce simt. Sunt de 21 de ani social democrat, nu am venit de la PDL ca Liviu Dragnea si nu voi pleca. Ma intereseaza ca partidul social democrat sa functioneze conform statutului. Acest lucru nu se intampla", a spus Grindeanu.

Vorbind tot despre statutul PSD, Grindeanu a acuzat ca acesta nu se mai respecta, el aratand ca de un an si jumatate nu se mai reuneste BPN, iar singura structura care functioneaza, dar ca un "pluton de executie", este CExN.

"Singura structura care functioneaza, ca un pluton de executie, de un an jumatate, e acest CExN. Noi nu mai avem BPN. Se stia ca lunea la 10.00, de la 11.00, e BPN in Kiseleff, se discuta agenda saptamanala, fie ca vorbim de Parlament, de legi, de deciziile Guvernului. Eu nu-mi aduc aminte - nu in 6 luni, ci intr-un an jumatate - sa mai fi fost BPN, care in trecut se tinea in fiecare luni", a spus Grindeanu.

El a aratat ca nici Consiliul National sau departamentele PSD nu functioneaza.

"Acestea nu sunt lucruri normale, nu poate un partid sa stea in decizia unui singur om, indiferent cum il cheama. PSD nu e al lui Dragnea, cum nu e nici al lui Grindeanu", a spus fostul premier.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a fost dat jos in Parlament prin motiune de cenzura. A fost pentru prima data in istoria post-decembrista a Romaniei cand un Guvern este inlaturat chiar de formatiunile care l-au sustinut la investire. In locul sau desemnat a fost Mihai Tudose.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...