Cristian Buşoi caută la Botoşani susţinători pentru candidatura la şefia PNL! FOTO

Aflat în turneu de promovare a candidaturii sale la conducerea PNL, Cristian Buşoi, secretarul general al partidului, a ajuns la Botoşani, însoţit de câţiva dintre susţinătorii săi. Printre aceştia, Lucia Varga, fost ministru al Mediului şi Sulfina Barbu, de asaemenea fost ministru al mediului dar şi al muncii.

Cristian Buşoi caută la Botoşani susţinători pentru candidatura la şefia PNL! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Avându-i drept contracandidaţi pe Ludovic Orban şi pe "ciclicul" Viorel Cataramă, Cristian Buşoi îşi caută "electorat" în organizaţiile judeţene ale PNL, cu planuri mari.

"Cred că e un moment în care PNL trebuie să ia câteva decizii importante. În opinia mea, cel mai important obiectiv pe care trebuie să și-l asume acum Partidul Naţional Liberal pentru a avea șanse să câștige alegerile prezidențiale și apoi cele parlamentare este aceea de a face toate eforturile pentru a readuce alături de PNL pe acei români, acel electorat care a avut încredere în PNL la alegerile prezidențiale din 2014, de exemplu, care sunt împotriva PSD și au ieșit în stradă împotriva PSD, dar care în decembrie nu au fost convinși de mesajele PNL și de campania noastră electorală. Potențialul nostru este mult mai mare decât scorul de 20%. Potențialul unui partid de centru dreapta, puternic, este aproape de 40% și cred că aceasta este ținta pe care trebuie să și-o pună PNL ca și obiectiv pe termen mediu, pentru a ajunge la această ţintă, pentru a readuce alături de partid pe acei români care au avut încredere, dar care între timp nu au mai fost atât de convinși. Trebuie să facem o schimbare și cea mai importantă schimbare este aceea de a construi un profil de partid mult mai consistent, cu mai multă substanță, cu mai multă seriozitate, care se concentrează pe subiectele care sunt cele mai relevante pentru cetățenii României și care răspund exigențelor așteptărilor celor care se pot îndrepta către un partid de centru dreapta", susţine Cristian Buşoi.

Deocamdată liderii organizaţiei PNL Botoşani nu s-au pronunţat în privinţa candidatului pe care îl vor susţine, decizia urmând să fie luată în interiorul partidului, după cum spune Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani.

"Deocamdată este prezent aici domnul Cristian Buşoi, va veni şi Ludovic Orban, urmează să ajungă şi domnul Cataramă la Botoşani şi tocmai din aceste considerente, până îşi prezintă moţiunea fiecare candidat nu am luat o decizie finală, urmând să o luăm pe 8 iunie, atunci o să avem Comitetul Judeţean în care o să luăm decizia. Consultarea va fi de jos în sus. Eu am un vot", a explicat Costel Şoptică.

Indiferent de votul pe care îl va primi din partea liberalilor botoşăneni, Cristian Buşoi a susţinut că filiala judeţeană a PNL trebuie să aibă măcar un loc în Biroul Executiv Central al formaţiunii. "Fiecare votează după cum crede, dar să ştiţi că indiferent de recomandările filialelor, la un congres de cinci mii de oameni cu un vot garantat secret şi cu o miză atât de mare- viitorul PNL-, opţiunile fiecăruia vor fi foarte importante. Indiferent de aceste lucruri, eu cred că în viitoarea structură restrânsă în Biroul Executiv al PNL Botoşaniul trebuie să se regăsească şi asta e o chestiune care se va verifica prin vot".

De remarcat a fost prezenţa la Botoşani a europarlamentarului Mihai Ţurcanu.






 

 

Spune-ne opinia ta