Botoşanii devin interesanţi pentru candidaţii la şefia PNL. Ludovic Orban- în campanie internă FOTO

Vechi lider liberal, Ludovic Orban a venit la Botoşani miercuri seară pentru a-şi promova moţiunea cu care candidează la conducerea Partidului Naţional Liberal.

Botoşanii devin interesanţi pentru candidaţii la şefia PNL. Ludovic Orban- în campanie internă FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Însoţit de susţinătorii săi, printre care Nini Săpunaru, Virgil Guran şi Ioan Balan, Ludovic Orban urma să le prezinte liberalilor botoşăneni planul său prin care PNL să câştige alegerile prezidenţiale dat şi alegerile parlamentare din 2020.

"Ţinta principală este să aduc PNL în poziţia de cel mai puternic partid din România, iar obiectivele sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale, alegerilor locale şi alegerilor parlamentare şi formarea guvernului de către Pnl în 2020. În privinţa identităţii politice a partidului, PNL este un partid de dreapta, care se bazează pe valorile, principiile şi ideile liberale şi pe un set de valori care ţin de apanajul convservatorismului, deci o doctrină liberal conservatoare, care este caracteristică majorităţii partidelor de dreapta din Europa şi din State Unite- mă refer şla Partidul republican. Pun mare accent pe respectarea statutului, pe respectarea unei democraţii veritabile, instituirea unei meritocraţii în PNL, pe gestiunea carierei fiecărui membru al partidului, pe o investiţie serioasă î dezvoltarea PNL, astfel încât calitatea membrilor partidului, competenţele, activităţile, să crească permanent şi să putem valorifica resursa umană de foarte bună calitate de care dispune PNL", a spus Ludovic Orban.

Marele adversar al PNL, spune Ludovic Orban, este "avatarul Partidului Comunist, al FSN-ului şi aşa mai departe respectiv actualul partid de guvernământ" şi afirmă că nu va tolera niciun blat cu PSD.

Cât despre atu-urile sale în raport cu contracandidaţii săi- Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă, Ludovic Orban le-a enumerat: "Caracter, hotărâre, experienţă, o relaţie foarte bună cu baza partidului, o profundă cunoaştere a valorilor, principiilor dreptei liberal- conservatoare, o mare experienţă în ceea ce priveşte tot ceea ce este necesar într-o formaţiune politică- management organizaţional, comunicare, relaţia cu cetăţeanul şi de asemenea, încrederea de care mă bucur în afara partidului. Sunt liderul PNL astăzi care are cea mai mare cotă de încredere", a afirmat candidatul la şefia PNL.

Dacă la întâlnirea cu Cristian Buşoi, liderul PNL Botoşani Costel Şoptică a afirmat că organizaţia va decide pe 8 iunie care dintre moţiunile candidaţilor o va susţine, de această dacă a admis că votul său va merge către Lodovic Orban, însă şi-a atenuat uşor declaraţia apoi, spunând că fiecare din cei o sută de delegaţi la Congresul de alegeri va decide cărui candidat îi va acorda votul.






 

 

Spune-ne opinia ta