ALEGERI în PNL: Candidaţii la funcţiile de conducere din PNL Botoşani îşi prezintă discursurile FOTO

După votul pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, delegaţii liberali vor asculta discursurile candidaţilor pentru funcţiile de prim- vicepreşedinte al PNL Botoşani.

ALEGERI în PNL: Candidaţii la funcţiile de conducere din PNL Botoşani îşi prezintă discursurile FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Pentru funcţia de prim- vicepreşedinte pentru politici publice candidează Cristian Roman și Gabriel Talef, în timp ce Eugen Țurcanu și Gheorghe Sorescu pentru funcţia de prim- vicepreşedinte pentru strategii politice și comunicare.

Gheorghe Sorescu crede că cel mai bun lucru care s/a întâmplat în ultimii ani a fost acela că familia liberală a devenit mai numeroasă. "Trebuie să vedem lucrurile care ne unesc și să dăm la spate ce ne desparte. Unii dintre noi nuau dat dovadă de cel mai mare fair- play. A existat și o încrâncenare care nu este specifică nouă ci mai degrabă PSD. Vin în fața dumneavoastră pentru a vă propune ca PNL să devină mai atractiv. Am pierdut membri, am pierdut simpatizanţi şi am pierdut voturi. Avem oameni care sunt singuri în localităţi „roşii”. De comportamentul nostru depinde soarta partidului şi dacă nu suntem uniţi nu vom reuşi niciodată. Am speranţa că vor câştiga cei mai buni şi că atunci când vom pleca de aici să spunem că nu au pierdut unii sau alţii ci că a câştigat PNL"

Eugen Ţurcanu a criticat faptul că printre liberali circulă bileţele şi că prin ceea ce se întâmplă astăzi înseamnă împărţirea liberalilor între buni şi răi. "Suntem într-un moment cheie al partidului: alegerile pentru conferinţa judeţeană. Am urmărit un filmuleţ în care era prezentată echipa bună. Eu nu sunt într-o echipă bună. Am văzut ieri bileţele care circulă printre noi, am auzit astăzi că trebuie ca unii să-şi filmeze votul. Mă doare acest lucru. Am ajuns din nou să candidez cu domnul Sorescu. Mulţi îmi spun că n-am ce face, că domnul Sorescu câştigă şi fără să candideze şi fără să vină la alegeri. Tot vorbim de noul val în politic, dar cine este noul val? Florin Bulgaru, care a albit, Gabi Alecsandru care luptă de 4-5 ani şi degeaba. Tot vorbim de schimbări dar noul val s-a dus. PSD-ul şi-a promovat noul val, dar noi nu. Mă aşteptam să candidez împotriva cuiva susţinut de domnul Sorescu, poate cu Emi Ivasuc, dar el mai stă vreo 20 de ani".

Cristian Roman şi-a făcut o scurtă prezentare, neomiţând perioada în care a ieşit din rândurile liberalilor pentru a îndeplini funcţia de prefect. "Am suficientă experienţă cât să fiu util PNL. Mă bag la o treabă care nu este uşoară dar la care mă angajez cu plăcere. Sunt un om aplicat şi foarte pragmatic. Am cerut şi insist în continuare că noi să ne ghidăm după ierarhie şi organizare, eficienţă, echilibru, încredere şi respect. Avem puţine opţiuni având în vedere situaţia politică a României şi a PNL, iar cea mai proastă opţiune ar fi neimplicarea noastră. Trebuie să ne deschidem urechile, ochii şi inima către români şi să acţionăm în consecinţă".

Gabriel Talef a declarat că munca şi rezultatele obţinute în alegerile pe care le-a câştigat îl îndeamnă să candideze pentru funcţia de prim- vicepreşedinte. "Am ales să candidez la această funcţie pentru că îmi doresc să ajut prin cunoştinţele şi priceperea mea. Sunt motivat şi prin rezultatele alegerilor la care am participat de când sunt primar. Am ales să candidez deoarece consideră că prin aportul meu pot pune umărul la crearea unui PNL puternic, unit dar şi pentru că nu mai pot suporta să văd ce face PSD. Această politică perversă şi mincinoasă are drept scop politizarea întregii ţări. Nu sunt omul care să dau sfaturi sau care să reproşez implicarea bună sau mai puţin bună, dar cât timp nu vom pune umărul la treabă şi nu vom implica cu toţii, nu va renaşte PNL din nou iar rezultatele vor întârzia să apară".


Gheorghe Sorescu


Cristian Roman


Eugen Țurcanu


Gabriel Talef

 

 

Spune-ne opinia ta