Alegeri cu final aşteptat la organizaţia judeţeană de femei a PNL Botoşani FOTO

186 de doamne liberale s-au întâlnit duminică în sala Casei Tineretului unde au loc alegerile pentru conducerea organizaţiei de femei a Partidului Naţional Liberal. Alături de acestea se află lidera femeilor liberale, Cristina Trăilă, precum şi reprezentante ale organizaţiilor de femei din mai multe judeţe ale ţării.

Alegeri cu final aşteptat la organizaţia judeţeană de femei a PNL Botoşani FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Gazda întâlnirii, de altfel unicul candidat pentru conducerea organizaţiei femeilor liberale, este Mirela Saucă, cea care a condus şi până acum organizaţia. Invitatul special al acestei întruniri este deputatul Cristina Trăilă, preşedintele organizaţiei naţionale de femei a PNL. Pe scena Casei Tineretului se găsesc însă şi primarii Aneta Gireadă şi Angela Toma- Grădinaru, Cristina Panait, preşedinta organizaţiei municipale de femei, proaspăt aleasă în funcţie, dar şi colege din organizaţiile de femei din Suceava şi Bacău. De asemenea, invitaţi la aceste alegeri au fost şi preşedintele PNL Botoşani, Costel Şoptică, preşedintele organizaţiei municipale Viorel Iliuţă, precum şi Gheorghe Sorescu şi Cristian Roman, membru în echipa de conducere a organizaţiei judeţene.

"Am avut un an greu, în care am avut alegeri la toate nivelurile. Iată că acum avem alegeri şi la organizaţia de femei, ultimele de altfel. Felicit organizaţia pentru ceea ce a făcut şi preşedinta Mirela Saucă. Mizăm pe voi şi vă rog să mizaţi şi dumneavoastră pe noi, iar accesul în cadrul conducerii PNL este deschis", a spus, printre altele Costel Şoptică.

Viorel Iliuţă, liderul PNL Botoşani
, a susţinut că aceste alegeri încheie cu succes procesul de fuziune dintre PNL şi PDL. "Nici nu ştiţi ce bine mă simt alături de dumneavoastră. Mulţumesc organizaţiei şi doamnei Mirela Saucă pentru invitaţie. Aceste alegeri consfinţesc procesul de fuziune în cadrul organizaţiei. Vă doresc să aveţi cea mai bună echipă iar pentru noi să fiţi colegele de care avem nevoie şi pe care ne putem baza. Vă doresc succes şi Doamne ajută!"

Preşedintele Organizaţiei Naţionale de Femei a PNL, Cristina Trăilă, a mărturisit că se întoarce în Moldova de fiecare dată cu plăcere și cu bucurie.

"Vin la Botoşani cu drag pentru că, aşa cum ştiţi, casa mea e Moldova şi de fiecare dată când e vorba de zona din care provin, mă întorc cu drag şi nu voi spune decât lucruri bune despre locurile moldave. Îi mulţumesc Mirelei pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut. În aceşti ani, de după fuziune, au fost grei, în care au fost discuţii, animozităţi, cauzate de fapul că s-au unit două partide mari, dar aici la Botoşani parcă mai puţin. Nu priviţi în urmă, ce-a fost nu se mai întoarce, vrem să dăm în 2019 preşedintele, pe Klaus Iohannis, şi apoi să ajungem la guvernare. Atunci când apare o lipsă de înţelepciune sau anumite animozităţi care bântuie prin organizaţii, fiţi acolo pentru echilibru. Am avut alegeri la nivel naţional, avem un preşedinte ales, legitim, pe Ludovic Orban, avem o conducere care pare coerentă, în Biroul Executiv Naţional suntem doar două femei, este pentru prima oară când se întâmplă, dar asta s-a întâmplat pentru că a lipsit unitatea de care vă vorbesc. Eu vă doresc aici succes, pentru că aveţi doamne primar, consilieri judeţeni şi locali. Fiecare femeie are rolul ei. Fiţi unite, creaţi echilibru şi daţi forţă organizaţiei şi să ne vedem cu bine la congresul din 9 decembrie", a spus Cristina Trăilă.

Mirela Saucă a prezentat raportul de activitate al organizaţiei de femei a PNL de la fuziune până acum, exemplificând printr-un film ce a prezentat imagini din acţiunile organizate de femeile liberale cu ocazia zilei de 1 iunie, premierea elevilor cu note mari la finalul anului şcolar trecut, acţiunile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar şi sesiuni de pregătire politică a doamnelor liberale.

"Cea mai mare realizare şi prima a fost aceea că am funcţionat de la început ca o echipă şi funziunea am făcut-o ţinându-ne de mână şi cred că acest lucru s-a văzut de la început. Misiunea noastră de a ne susţine candidaţii la alegeri a fost destul de dificilă. Mă bucur că avem o bună reprezentare în consiliile locale. Femeile nu au fost doar prezente, ci au fost active în viaţa politică", a spus Mirela Saucă.

După ce a nominalizat comitetul de alegeri, Mirela Saucă a predat mandatul de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene de femei Angelei Toma Grădinaru, primarul comunei George Enescu de şase mandate.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
2

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
219

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
88

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...