Alegeri anticipate sau nu ?

Alegeri anticipate sau nu ?

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

Ar fi foarte interesant de știut care este scopul suprem și care este inamicul cel mare pentru PNL.

Dacă scopul suprem este binele societății (legi mai drepte, reducerea sărăciei, educație și sănătate decente etc.) și dacă inamicul cel mare este PSD, atunci PNL și președintele nu ar trebui să ezite nicio clipă să provoace alegeri anticipate, cât mai repede cu putință.

Dacă însă scopul suprem este jocul de-a puterea, iar inamicul comun al PSD și PNL este oricine altcineva, bunăoară Alianța USR-PLUS, atunci PNL nu are decât să joace în continuare dramoleta pe care o joacă de câteva săptămâni încoace.

Căci ceea ce se întâmplă între PNL și PSD nu e luptă politică, e hârjoneală, cel mult wrestling verbal, așa cum se poate vedea din circul de prost gust, dar atât de convenabil amândurora, făcut de Roman și Bacalbașa în parlament.

Un joc al menținerii pozițiilor și privilegiilor, un joc deliberat închis între doi adversari de formă, care au nevoie unul de celălalt pentru a se apăra și care sunt uniți de un interes superior: menținerea la putere, chiar în alternanță, adică accesul la resurse cu orice preț.

Nemilitând pentru alegeri anticipate, PNL-ul împiedică într-adevăr Alianța USR-PLUS să intre mai devreme în parlament și în jocul politic, cu prețul de a pierde el însuși din capitalul politic în favoarea unui PSD renăscut după lunile de așa-zisă opoziție agresivă.

Un serviciu pe care, cu siguranță, PSD îl va recompensa cum se cuvine atunci când va reveni la putere.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
265

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
316

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
446

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...