VALENTIN LIGI - Intre joaca si joc, o viata de actor!

VALENTIN LIGI - Intre joaca si joc, o viata de actor!

VALENTIN LUIGI LIGI: Fiecare om isi are locul lui, important este sa si-l gaseasca!

Valentin Luigi Ligi face parte din seria actorilor nascuti, nu facuti!

Nascut din vietile unite a doi actori, purtat in pantecele artei cu mult inainte de ivirea sa pe lume...

Fiul lui Ioan si al Elenei Ligi, Valentin a batut pe calea batatorita de parintii sai, insa nu cu atitudinea celui care primeste de-a gata! Pentru ca Valentin Ligi a continuat acel drum luandu-si de mana papusile, intru frumusetea artei pentru copii, construindu-si in timp propria cale!

Valentin Ligi este nascut pe 14 decembrie 1968, in Botosani.

A absolvit Arta actorului manuitor de papusi si marionete, la Facultatea de Teatru a Universitatii George Enescu din Iasi.

VALENTIN LIGI: Lucrez din anul 1989 si am fost angajat pana in anul 1992 la Teatrul Mihai Eminescu. In acesti ani am fost angajat mai intai ca figurant, corp ansamblu, mai apoi fiind angajat sufleur. Am jucat in spectacole ca Sinucigasul, Harap Alb, Floricica Purpurie, Radu Stefan Intaiul si Ultimul, si altele.

Pentru ca fiorul teatrului il prinsese, ca un miraj de netrecut, Valentin Ligi s-a repezit, in graba mare, sa se specializeze in meseria care ii fusese insuflata inca dinainte de a se naste. Atat de grabit, incat a terminat facultatea mai repede decat colegii sai!

VALENTIN LIGI: Din anul 1992 pana in 1995 am fost student al Universitatii de Arte George Enescu, terminand mai repede cu un an, deoarece am facut doi ani in unul singur.

Dupa 1995, s-a intors in teatru. La Teatrul de papusi Vasilache. A debutat cu rolul Pepelea din Sanziana si Pepelea, regia Valentin Dobrescu. Apoi, a montat impreuna cu Marius Rusu un spectacol intitulat Poveste, avand un scenariu conceput de ei doi. Inceput de bun augur, pentru ca au fost premiati pentru Debut la Gala Recitalurilor Papusaresti de la Botosani, care s-a tinut spre sfarsitul stagiunii 1995-1996.

Si cum prima dragoste nu se uita, pentru un singur an, in stagiunea 1996-1997, Valentin Ligi s-a intors la Teatrul Eminescu, de data aceasta pe post de actor. Doar un an, dupa care a revenit, de data aceasta definitiv, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache.

VALENTIN LIGI: In toti acesti ani am interpretat diverse roluri care mi-au adus imense satisfactii si bucurii, multe din spectacolele in care am jucat fiind premiate la festivaluri din tara si strainatate. Printre ultimele spectacole in care am jucat se numara Visul Unei Nopti de Vara, regia Ion Sapdaru, Stejarul din Borzesti, regia Marius Rogojinschi, Povestea Bradului, regia Marius Rogojinschi, Povestea Ghiocelului si a Omului de Zapada, regia Marius Rogojinschi, Povestiri de Buzunar, regia Valentin Dobrescu, O Minune intr-un Lan de Soare, regia Ion Sapdaru,Pacala in satul lui, regia Valentin Dobrescu, si multe altele.

In anul 2007, Valentin Ligi a fost marele castigator al Galei Teatrului Vasilache, la sectiunea Creatie.

VALENTIN LIGI: Am ales sa fiu in acest teatru pentru ca aici am simtit ca este locul meu, fiecare om isi are locul lui, important este sa si-l gaseasca! Asta am vrut eu sa fac - arta actorului manuitor de papusi si marionete. Asta-i meseria care-mi place.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1275

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
343

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
332

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...