Fotograful satului românesc vine la Botoșani. Nordul extrem al României, tema unei școli de vară gratuite

Fotograful satului românesc vine la Botoșani. Nordul extrem al României, tema unei școli de vară gratuite

"Coline însorite, apusuri peste lunca Prutului, stâne singure pe lume și sate unde se-aude liniștea, case vechi țărănești, biserici în vârf de deal și răsărituri peste păduri", vor fi imortalizate de fotografi din Botoșani, în cadrul unei școli de vară coordonate de un "fotograf al satului", cel mai nou proiect al Zilelor Nordului. 

Sorin Onișor, cunoscut ca fotograful satului românesc, va ține trei workshopuri practice de inițiere în: Bazele Fotografiei, Fotografia de Portret, Fotografia de Peisaj, ce vor fi aplicate în teren, în comunitățile rurale din nordul extrem al județui Botoșani. La final va rezulta un  album comun, de promovare a zonelor respective.

Sunt vizați pentru participare 10 tineri fotografi botoșăneni, dar și pasionați din alte zone ale țării care vor să învețe și să aplice tehnicile ilustrației, alături de Sorin Onișor.

În timpul workshopurilor se vor studia tehnici de compoziție, de folosire a luminii naturale, atât la exterior cât și în interioare, vom învăța să folosim la maximum aparatul de fotografiat și post procesarea pe calculator. Ne vom apropia, cu sufletul, de lumea satului românesc, precizează organizatorii.

Școala de vară Satele Nordului 2019 este un proiect de tineret cofinanțat de Direcția Județeană pentru Tinert și Sport Botoșani, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Paltiniș.

Înscrierile se fac prin mail, pe adresa salut@nordul.ro, care să conțină: numele, prenumele,
numărul de telefon, poză/copie după cartea de identitate, orașul de proveniență și o selecție de maximum 10 poze, creații proprii. Au prioritate tinerii cu vârste între 14-35 de ani din județul Botoșani.

Participarea la workshop este gratuită.

Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului. De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții, în țară și în străinătate, fiind, de cele mai multe ori, premiate.

(Imaginea este o fotografie realizată de Sorin Onișor)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
66

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
457

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
254

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...