Tânăr trimis în judecată pentru lovirea cu parul a unui minor. Victima a rămas cu sechele

Tânăr trimis în judecată pentru lovirea cu parul a unui minor. Victima a rămas cu sechele

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Hudești, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani, pentru două infracțiuni comise în urmă cu un an și jumătate. El este acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a lovit un adolescent cu parul în cap, în timpul unei încăierări.

Scenele au avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2019, în localitatea Suharău. Anchetatorii au stabilit că inculpatul a provocat scandal în fața unui bar, aflându-se sub influența alcoolului. S-a luat la bătaie cu mai mulți tineri din localitate, iar pe unul dintre aceștia l-a lovit cu un par. Victima a rămas cu sechele.

„În timpul scandalului, a lovit persoana vătămată minoră I.M.E. cu un par de lemn în zona capului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale, care i-au pus în primejdie viaţa şi i-au cauzat o infirmitate”, precizează procurorii.

Parchetul precizează că această etapă a procesului reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta