Permis fals obţinut cu 350 de euro, depistat la Stânca

Permis fals obţinut cu 350 de euro, depistat la Stânca

Poliţiştii de frontieră din zona de graniță Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals, informează Serviciul Teritorial de Poliție de Frontieră (STF) din Botoșani.

Conform sursei citate, marți dimineață, cetățeanul de 34 de ani s-a prezentat pentru control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Cehia.

„Bărbatul a prezentat la control mai multe documente, precum şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având imprimată fotografia sa, despre care colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, relatează comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut permisul în luna aprilie în Cehia, de la un conaţional ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 350 de euro, având cunoştinţă că este fals.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, mai menționează reprezentanta STPF.

 

Spune-ne opinia ta