Profesor botoşănean, trimis în judecată pentru delapidarea fondurilor unei unităţi de învăţământ!

Un cadru didactic botoşănean, director al unei fundaţii pentru educaţie, va da socoteală în faţa judecătorilor pentru acuzaţia de delapidare.

Profesor botoşănean, trimis în judecată pentru delapidarea fondurilor unei unităţi de învăţământ!

Un cadru didactic botoşănean, Doru B., este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani de delapidare, după ce ar fi folosit în scop propriu bani din bugetul unităţii de învăţământ pe care o administra.

Totul a început în 2012 atunci când Radu B. a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, cerând anchetatorilor să facă cercetări în privinţa lui Doru B., pe care îl acuza de delapidare, şantaj şi abuz contra intereselor persoanelor. Botoşăneanul susţinea că între iunie 2011- mai 2012, profesorul Doru B., în calitate de director al unui grup şcolar postliceal, l-ar fi determinat pe el, în calitate de casier al unităţii de învăţământ, să sustragă din gestiune şi să-i dea, în mai multe tranşe, peste 78.000 de lei, bani pe care i-ar fi folosit în interes personal. Ca să acopere lipsa, Doru B. l-a ameninţat pe Radu B. cu pierderea locului de muncă şi cu închisoarea, astfel că bărbatul s-a împrumutat de pe unde a ştiut şi a pus în casierie 45.000 de lei.

Câteva luni mai târziu, însă, după ce Doru B. a fost destituit de la conducerea şcolii respective, administratorul legal al grupului şcolar a solicitat Parchetului să efectueze cercetări faţă de fostul director, casierul şi contabilul şcolii, cărora le imputa peste 23.000 de lei. Ulterior, însă, în urma expertizelor contabile efectuate, suma a ajuns la aproape 39.000 de lei.

Cercetările au mers greu, în condiţiile în care între timp casierul şi-a pierdut viaţa, iar contabilul a demonstrat că nu avea nicio legătură cu banii din casierie. Audiat, Doru B. nu a recunoscut acuzaţiile, afirmând că nu ar fi luat niciun leu din casierie, însă atitudinea sa precum şi restul probelor l-au contrazis. Astfel că Doru B. a fost trimis în judecată pentru delapidare, urmând ca instanţa să stabilească dacă acesta se face vinovat de acuzaţiile ce i-au fost puse în sarcină.

Actuala conducere a grupului şcolar, devenit între timp şcoală postliceală, s-a constituit parte civilă în proces, cu suma de aproape 39.000 de lei. Urmează ca instanţa să stabilească primul termen de judecată, după ce dosarul trece de camera preliminară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
764

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
215

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
321

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...