Şef de district din cadrul Direcţiei Silvice, condamnat pentru delapidare!

Un şef de district din cadrul Direcţiei Silvice Botoșani a ajuns să fie condamnat după ce a sustras  zeci de metri cubi de masă lemnoasă din proprietatea statului. 

Şef de district din cadrul Direcţiei Silvice, condamnat pentru delapidare!

Maricel G, şef district în cadrul ocolui silvic Dorohoi, a ajuns să fie condamnat la o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare după ce şi-a însuşit 47 de metri cubi de masă lemnoasă din pădurea pe care o supraveghea, aducând un prejudiciu de 8.330 de lei, bani pe care judecătorii l-au pus să îi plătească la finalul procesului.

În anul 2010 acesta a marcat mai mulţi copaci şi i-a notat cu diametre mai mici pentru a diminua volumul de masă exploatat. Acesta a efectuat cinci transporturi ilegale de lemn la firma fiului său punând presiune pe un pădurar care a asistat la toate aceste ilegalităţi şi care a trebuit să închidă ochii şi ulterior să completeze în fals mai multe avize pentru a acoperi cumva paguba produsă de şeful său.

Mai mult decât atât, potrivit anchetatorilor, Maricel G. a început să reclame pădurarul la diferite instituţii pentru a duce în eroare ancheta. 

A spus că ciocanul său de marcat putea fi folosit de altcineva, însă şi acest lucru a fost demontat. După condamnarea în primă instanţă, fostul şef de district a atacat hotărârea la Curtea de Apel Suceava. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...