Tortură pedepsită cu despăgubiri de mii de lei

În zadar a încercat un tânăr din Şendriceni să scape de o condamnare care, dincolo de pătarea cazierului, îi scotea mulţi bani din buzunar.

Tortură pedepsită cu despăgubiri de mii de lei

Judecătorii însărcinaţi cu judecarea apelului nu au schimbat nimic din condamnarea iniţială, dispusă de Judecătoria Dorohoi.

Mai exact, pe lângă condamnarea cu suspendare, Dan D. va fi obligat acum să-i achite rivalulului său în dragoste 3.000 lei- daune materiale şi 20.000 lei- daune morale.

Şi nu degeaba, ci pentru ceea ce anchetatorii au considerat-o lipsire ilegală de libertate şi tortură. Mai exact, cu mintea tulburată de gândul că iubita îl înşeală cu fostul ei iubit, Dan D. a plănuit cum să se răzbune. A aşteptat ca rivalul în dragoste să-i facă o vizită prietenei sale şi a intrat peste el, cu tot cu soţia rivalului. Atunci a început coşmarul lui Ovidiu A., care timp de patru ore a fost sechestrat în imobilul respectiv şi a fost tocat în bătaie cu pumnii, picioarele şi o bucată de ţeavă de pexal, timp în care Dan D. îi cerea să recunoască faptul că avea o relaţie cu iubita lui, totul sub ochii soţiei victimei, dar şi ai unei camere video, cu care Dan D. înregistra agresiunea cu telefonul.

Cu greu a scăpat Ovidiu A. din mâinile agresorului, ajungând mai întâi în Spitalul Municipal Dorohoi, apoi la Mavromati Botoşani, şi într-un final la o clinică din Iaşi. Dan D. şi-a asumat răspunderea pentru agresiunea comisă, a colaborat cu anchetatorii şi a acceptat să pună la dispoziţia acestora imaginile video în care se vedea cum îl bătea pe Ovidiu A. Dosarul a ajuns rapid în instanţă, iar în toamna trecută, judecătorii dorohoieni au pronunţat sentinţa iniţială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
126

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...