Primul proces in cazul botosanenilor ucisi in accidentul din Ucraina, dupa 9 luni. Familiile cer daune de 100.000 de euro!

Primul proces in cazul botosanenilor ucisi in accidentul din Ucraina, dupa 9 luni. Familiile cer daune de 100.000 de euro!

Au murit trei oameni din vina unui tanar ucrainean beat, iar acum rudele din Botosani suporta umilinte dupa umilinte in Ucraina! O sotie cu ochii in lacrimi si doi parinti cu inimile frante de durere s-au prezentat pe 19 iulie la Tribunalul din Storojineţ (Ucraina) pentru primul proces in care ucraineanul Anatoli Munteanu este cercetat pentru uciderea din culpa a trei persoane, Ovidiu Rusu, Vasilica Cebelea si Petrisor Tincu.

Reamintim ca pe data de 9.11.2010, patru botosaneni se deplasau spre Cernauti, cand in localitatea Hliboca din Ucraina, un tanar in varsta de 20 de ani, cetatean ucrainean, a pierdut controlul masinii cu care rula cu peste 140 km/h si a intrat violent in Dacia Papuc, condusa de Ovidiu Rusu. In urma impactului, trei persoane si-au pierdut viata, iar cea de-a patra, fotbalist la AS Roma, inca se chinuieste sa traiasca, avand probleme la coloana. 

Bilant tragic: Trei botosaneni omorati de un ucrainean

Saptamana trecuta a avut loc primul proces in aces caz, iar din Romania au fost prezenti parintii lui Petrisor Tincu si sotia lui Ovidiu Rusu, Ionela.

Stiri.Botosani.ro a vorbit cu Ionela Rusu, tanara femeie acceptand sa povesteasca ce s-a intamplat acolo.

"Cand am ajuns mi s-a parut ca suntem inconjurati. Era un bus cu tot felul de baieti si tot timpul erau cu ochii pe noi. Ne era frica sa mergem sa ne cumparam o cafea. In acel bus era si Anatoli Munteanu, cel care mi-a ucis sotul", ne-a spus Ionela.

Tanara, mama a unei fetite de numai 2 anisori ramasa fara tata, a povestit ca autoritatile i-au pus la dispozitie un traducator care nu stia bine romana.

"Am ajuns intr-o sala, iar traducatorul mi-a tradus 2 cuvinte. Eu il intrebam ce spune judecatorul si el imi zicea ca nimic. Socul mare a fost atunci cand l-am vazut pe acel criminal, pentru ca acolo nu este ca la noi, intr-o parte sa stea acuzatul si in cealalta parte cei care acuza, acolo ne-au pus pe toti la un loc. A vrut sa se aseze langa mine si atunci am inceput sa tip si sa-i spun ca eu langa el nu stau", spune Ionela Rusu.

Ucraineanul era beat in momentul accidentului si a negat ca a mai avut probleme cu legea.

Alaturi de judecatori, in sala de judecata se mai afla si un procuror, care l-a intrebat pe Anatoli Munteanu daca a mai avut probleme cu legea, moment in care ucraineanul a raspuns negativ, fiind contrazis apoi chiar de procuror, care i-a adus aminte tanarului ca in 2009 a mai avut un dosar penal.

"Lumea de acolo zicea ca a stat in coma, dar arata foarte bine"

"Toata lumea din zona zicea ca cel care mi-a omorat sotul a stat in coma, dar eu cand l-am vazut arata foarte bine. Un om cand sta in spital si nu mananca sau e hranit prin tub e foarte slab, ori el era mai gras decat in poza din pasaport, ba chiar avea si un zambet din ala sadic. Cand l-am vazut ca pur si simplu imi rade in fata am izbucnit in lacrimi si i-am aruncat in fata o poza cu Denisia (fiica Ionelei si a lui Ovidiu, n.r.) si i-am zis ca dupa ce ca e un criminal mai si rade", povesteste tanara ramasa vaduva.

Prietenii ucigasului, catre botosaneni: "Degeaba va zbateti, ca nu o sa reusiti nimic!"

Imediat dupa incheierea procesului, botosanenii au iesit la masina, moment in care au dat din nou nas in nas cu prietenii tanarului acuzat de omor din culpa.

"Au inceput sa strige la noi ca degeaba ne zbatem, ca nu o sa reusim nimic, ca ne pierdem timpul aiurea", spune Ionela Rusu.

100.000 de euro, daune cerute de romani

"Stim ca este o suma mare poate, dar in acelasi timp stim ca in cazul in care vom castiga procesul nu vom primi chiar 100.000 de euro pentru ca nu are de unde sa ne dea", spune hotarata Ionela Rusu, adaugand ca nu a primit nici un ajutor in partea autoritatilor romane.

Sotia soferului ucis in Ucraina precizazea, de asemenea, ca a cerut sprijin atat Primariei Botosani cat si Consulatului Roman din Ucraina, dar nu a primit nici macar un traducator roman care sa-i traduca exact ce s-a precizat in proces.

"Este absurd sa nu fii ajutat deloc de statul roman. Daca mureau 3 ucraineni in Romania pun pariu ca-si faceau dreptate si nu se derula totul asa de greu. Ganditi-va ca cercetarile s-au terminat abia dupa 8 luni. Am vorbit si cu domnul Flutur, mi-a promis ca va merge personal in Ucraina, dar nimic", mai spune Ionela Rusu.

Denisia: Mami, unde-i tati? E in Germania…

Ramasa fara tata la numai 1 an si 9 luni, fiica lui Ovidiu Rusu incepe usor-usor sa simta lipsa tatalui.

"M-a intrebat unde-i tati ? E in Germania ? I-am spus ca da. Cand a fost ziua ei i-am cumparat niste jucarii si i-am spus ca i-a trimis tati din Germania. Ma bucur ca acum crede asta, dar va veni timpul cand va trebui sa-i spun adevarul. Pentru ce sa li se para mult la aia 100.000 de euro, cand copilul acesta incepe acus gradinita, scoala. Ce putere am eu in situatia asta de criza din Romania? Am trecut printr-o trauma sa-ti gasesti sotul acolo jos, mort in iarba, autoritatile de acolo sa-mi spuna sa ma ridic de jos ca ma fac de ras", ne-a spus femeia cu ochii in lacrimi.

Politistii ucraineni catre sotia lui Ovidiu Rusu: "Da-te, doamna, la o parte, nu te mai face de ras"




  
 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
250

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
437

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...