Poliţişti ameninţaţi cu moartea în timpul unei misiuni! Agresorul a fost trimis în judecată

Ca într-o comedie absurdă! Aşa poate fi descrisă în câteva cuvinte aventura a doi poliţişti botoşăneni implicaţi într-un conflict care le putea pune însă viaţa în pericol. Rezultatul este însă trimiterea în judecată a unui botoşănean, acuzat de ultraj.

Poliţişti ameninţaţi cu moartea în timpul unei misiuni! Agresorul a fost trimis în judecată

Imaginaţi-vă doi poliţişti ameninţaţi cu cuţitele în timp ce încercau să imobilizeze o persoană recalcitrantă, imaginea fiind însoţită şi de sunet: "vă iau gâtul!", "vă tai pe toţi".

Asta s-a auzit într-o noapte de octombrie, în urmă cu aproape doi ani, pe scara unui bloc din municipiul Botoşani. Totul a pornit de la un banal conflict în trafic: un taximetrist care ducea la destinaţie un client, undeva pe Aleea Liceului, claxonează patru tineri care circulau pe stradă şi despre care credea că erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Tinerii reacţionează violent, unul dintre ei spărgând un far şi îndoindu-i şi capota.

Când a văzut daunele, taximetristul a sunat la 112, anunţând incidentul şi solicitând ajutor. La locul indicat de taximetrist au ajuns, cu maşina de serviciu, un Logan cu însemnele specifice, doi agenţi de poliţie, Radu T. şi Mihăiţă A., iar în timp ce bărbatul le povestea ce s-a întâmplat, acesta i-a observat pe doi dintre tinerii recalcitranţi. Taximetristul s-a luat după cei doi, fiind urmărit de poliţişti cu maşina de poliţie, până au ajuns la un bloc de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Cei doi "suspecţi" au apucat să intre în scara blocului, fiind urmăriţi de aproape de taximetrist şi de un amic al acestuia şi din spate de cei doi poliţişti. Poliţiştii au apucat să intre în scară şi să vadă că taximetristul a imobilizat pe unul dintre tineri, acesta comportându-se ciudat, fiind probabil sub influenţa unor substanţe psihotrope şi cerând intervenţia poliţiei, deşi lângă el se aflau doi poliţişti în uniformă. Din acel moment a început spectacolul: în holul blocului a apărut o femeie, mama tânărului agitat, care ţipa să-i lase băiatul în pace şi-i trăgea pe poliţisti de uniformă, iar din spatele ei, un alt tânăr, înarmat cu două cuţite, care a sărit la poliţişti.

Speriaţi, poliţiştii au folosit spray-ul iritant- lacrimogen din dosare, însă tânărul imobilizat de taximetrist şi cel care sărise cu cuţitele au profitat de momentul de surprindere şi au fugit într-un apartament de la etajul I, acolo unde de altfel locuiau alături de mama şi de sora lor. Cei doi poliţişti au apelat la jandarmi pentru a-i scoate pe cei doi tineri ascunşi în apartament şi pentru a-i duce la poliţie.

Imediat s-a întocmit dosar penal pentru ultraj şi a început sarabanda declaraţiilor contradictorii. De o parte, poliţiştii şi taximestristul au susţinut că s-au simţit ameninţaţi de cuţitele fluturate de Ovidiu P.. De partea cealaltă, cei doi tineri, mama lor şi sora lor, care au susţinut la unison că nici nu au ştiut că cei doi poliţişti erau chiar poliţişti şi că taximetristul îl bătea pe cel care îi lovise maşina.

Cum varianta lor a fost greu de crezut de către anchetatori, iar pericolul experimentat de cei doi poliţişti era clar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a decis trimiterea în judecată a "tânărului cu cuţitele" pentru ultraj. Urmează ca în timpul cercetării judecătoreşti cei doi poliţişti, constituiţi parte civilă, să menţioneze cuantumul despăgubirilor morale pe care le pretind.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
14

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
93

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
117

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...