Patimile pământului! Acuzaţii de violenţe, ameninţări şi distrugeri, ajunse la judecată
BOTOSANI

Gesturi obscene, ameninţări cu otrăvirea animalelor scoase la păscut, ameninţări cu moartea- toate acestea fac parte dintr-o poveste rurală pornită de la o neînţelegere, în urma căreia trei bărbaţi din Frumuşica sunt judecaţi pentru ameninţare şi distrugere.

Patimile pământului! Acuzaţii de violenţe, ameninţări şi distrugeri, ajunse la judecată

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Lipsa unor aşezăminte pastorale şi orgoliile nemăsurate duc la conflicte de uşor pot escalada, iar un exemplu în acest sens este un şir de întâmplări ce au implicat săteni din Frumuşica precum şi tehnicienii veterinari de la un cabinet specializat din zonă.

Totul a început în momentul în care Mitică Ş. a arendat de la moştenitoarea unui proprietar de terenuri din Frumuşica peste 8 hectare de teren pe care intenţiona să-şi păşuneze animalele. În urmă cu 20 de ani, însă, proprietarul respectiv făcuse un antecontract cu un alt sătean, Mihai S., căruia urma să-i vândă jumătate din suprafaţa de teren, însă respectivul antecontract şi titlul de proprietate subsecvent fuseseră anulate în instanţă.

Mihai S. nu s-a resemnat însă, iar în momentul în care arendaşul şi-a luat în primire terenul arendat, a apărut cu fiii săi pe câmp, înarmaţi cu coase, ameninţându-l pe arendaş şi pe bărbaţii care îl însoţeau pentru curăţarea terenului cu moartea dar şi cu otrăvirea animalelor şi incendierea depozitului de furaje. Mai mult, Mihai S. şi fiii săi şi-au dat jos pantalonii, făcându-i arendaşului semne obscene, pe care acesta le-a fotografiat cu telefonul mobil.

Câteva ore mai târziu, unul dintre ajutoarele arendaşului a solicitat sprijinul tehnicianului veterinar din comună să facă tratamentul unei bovine, iar tehnicianul a mers pe câmp, însoţit de un student- practicant la cabinetul veterinar. Numai că pe drumul de exploataţie ce făcea legătura cu suprafaţa arendată, făcea de pază Mihai S. care a început să dea cu pietre după maşina cabinetului veterinar, în timp ce fiii săi au sărit să lovească autoturismul cu coasele, provocând avarieri importante.

Atât arendaşul cât şi ajutoarele sale precum şi tehnicianul veterinar au depus plângeri la poliţie, oferind lucrărilor Postului de Poliţie Frumuşica inclusiv un CD cu fotografiile făcute de arendaş, în care era surprins comportamentul obscen al lui Mihai S. şi a fiilor săi. Acestei plângeri s-a adăugat şi cea a medicului veterinar, căruia îi aparţinea autoturismul avariat şi care s-a constituit parte civilă, alături de societatea de asigurări, cu suma de 8.000 de lei, valoarea distrugerilor.

Ancheta poliţiştilor a confirmat susţinerile celor care s-au considerat prejudiciaţi, astfel că Mihai S. şi fiii săi au fost trimişi în judecată pentru ameninţare şi distrugere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
341

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
99

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
64

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...