Conflicte în trafic, ajunse pe masa judecătorilor! Agresorul unui "pirat auto" îşi aşteaptă pedeapsa

Rivalitatea între şoferii mijloacelor de transport în comun şi "piraţii auto" capătă accente penale. Conflictele verbale degenerează în bătăi, urmate de spitalizare, dosare penale şi condamnări. Într-un astfel de caz judecătorii Curţii de Apel Suceava trebuie să dea o sentinţă definitivă, asta după ce judecătorii dorohoieni au pronunţat sentinţa pe fond.

Conflicte în trafic, ajunse pe masa judecătorilor! Agresorul unui "pirat auto" îşi aşteaptă pedeapsa

Un conducător auto al unei firme de transport persoane pe o rută intrajudeţeană a fost acuzat de loviri şi alte violenţe după ce, aflat într-o localitate de pe traseu, a intrat într-un bar în care se afla unul dintre "competitorii" săi şi i-a reproşat că transportă persoane în mod ilegal și astfel îi reduce numărul de clienți.

Ulterior, cei doi au început să se certe și au ieșit în fața barului unde și-au adresat reciproc injurii și s-au îmbrâncit. "Piratul" a urcat în autoturismul său, parcat în fața barului, timp în care şoferul de maxi- taxi a mers la microbuzul său, din care a luat o bâtă, s-a întors la autoturismul în care se afla competitorul, a deschis portiera, l-a lovit cu piciorul în zona capului și l-a tras afară din autoturism.

Acolo a început să-l lovească cu bâta, însă riposta "piratului" nu a reuşit să fie pe măsura rapidităţii cu care lovea şoferul. După ce s-a săturat de lovit, conducătorul auto a urcat în maxi- taxi şi a plecat, iar victima agresiunii a fost ajutată de martori să ajungă la o maşină cu care a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor Botoşani, ulterior fiind transferat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Perioada de spitalizare şi îngrijiri medicale ale victimei agresiunii a fost de 23- 25 de zile. În schimb, şoferul de pe maxi- taxi a avut şi el nevoie de îngrijiri medicale timp de 5-6 zile, pentru că şi el ar fi fost lovit de competitorul său.

Într-un final, dosarul de loviri şi alte violenţe deschis pe numele "piratului" a fost clasat, pe motiv că s-a considerat a fi în legitimă apărare, rămânând însă pe rol dosarul de loviri şi alte violenţe ce îl privea pe conducătorul microbuzului de transport. Instanța dorohoiană a remarcat faptul că infracțiunea de loviri şi alte violenţe pentru care era judecat inculpatul este în concurs real cu infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, pentru care acesta fusese condamnat la pedeapsa de un an închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Ca atare, conducătorul auto a fost condamnat la un an de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv două luni închisoare, pedeapsa fiind suspendată, cu termen de supraveghere de trei ani. De asemenea, acesta a fost obligat la plata de daune materiale victimei sale de 3.000 de lei la care se adaugă şi 3.000 de lei daune morale. "Piratul auto" nu a fost mulţumit cu pedeapsa aplicată agresorului său şi a declarat apel, o sentinţă definitivă fiind aşteptată din partea Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
27

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
108

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1165

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....