Femeie bătută cu cizma de cauciuc, bărbat trimis în judecată pentru violenţă în familie!

Despre violenţa domestică s-au scris tratate, s-au organizat conferinţe, s-au dat comunicate, dar niciuna dintre măsuri sau recomandări nu a ajuns la un botoşănean care s-a considerat jignit de fosta soţie, pe care a bătut-o groaznic, până la sânge.

Femeie bătută cu cizma de cauciuc, bărbat trimis în judecată pentru violenţă în familie!

Născută cu deficienţe hipo-acuzice, Anca nu a avut parte nici măcar de un mariaj bun, astfel că a divorţat de Valeriu, la iniţiativa lui. Cu toate acestea, au continuat să locuiască în aceeaşi casă dintr-o comună botoşăneană. Violenţa familială, excesul de băuturi alcoolice şi sărăcia au caracterizat atât căsnicia celor doi cât şi perioada post- divorţ.

Într-o astfel de circumstanţă, însă, Anca a ajuns pe mâna medicilor. S-a întâmplat într-o seară de final de noiembrie, când femeia de 28 de ani s-a întins în pat să se odihnească. Nu a auzit când Valeriu a ajuns acasă, astfel că bătăile în uşă ale acestuia nu i-au atras atenţia femeii.

Individul de 30 de ani, însă, a pus mâna pe un ciocan şi forţat uşa de la intrare. S-a năpustit în camera în care fosta soţie se odihnea, şi-a scos cizma de cauciuc din picior şi a început să o lovească fără milă cu încălţămintea. Tânăra a încercat să se apere, a folosit plapuma drept apărare dar degeaba, furia bărbatului beat nu avea limite. S-a oprit din lovit abia când a văzut că fosta soţie nu mai reacţionează la lovituri, iar când a tras plapuma de pe ea a văzut că sângerează abundent în zona feţei.

S-a speriat şi a sunat la 112, la domiciliul celor doi sosind un poliţist de la postul comunal. Acesta a sunat la Ambulanţă şi a cerut ajutor medical de urgenţă dar a contactat-o şi pe mama victimei, care şi-a însoţit fiica la spital. Examinarea medico- legală a victimei a evidenţiat cicatrici la nivelul frunţii, echimoze la genunchi dar şi sarcină în evoluţie. Asta nu a determinat-o însă pe tânără să se oprească din demersurile sale, cerând tragerea la răspundere a fostului soţ pentru violenţă familială, ba chiar s-a constituit parte civilă în proces.

De partea cealaltă, Valeriu a recunoscut agresiunea, punând-o pe seama consumului de alcool şi a faptului că în momentul în care, intrat în casă, i-a cerut socoteală fostei soţii pentru faptul că a încuiat uşa de la casă, aceasta i-a cerut prin semne să plece, el considerând acest lucru o jignire.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru violenţă în familie şi va răspunde penal pentru faptele sale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
182

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
129

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
197

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...