CONDAMNARE pentru un stomatolog din Botoșani, într-un dosar cu șpăgi și note cumpărate la UMF

CONDAMNARE pentru un stomatolog din Botoșani, într-un dosar cu șpăgi și note cumpărate la UMF

Un stomatolog din Botoșani a fost condamnat, luni, de judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi în dosarul mitei de la Universitatea de Medicină și Farmaceutică (UMF). Mai mulţi tineri, dar şi studenţi ai Universităţii, au fost acuzaţi că au cerut, respectiv oferit bani pentru a promova examene la materia Anatomie. După ce majoritatea celor acuzaţi au recunoscut, ieri a venit rândul celor doi inculpaţi care nu au mers pe procedura simplificată să îşi afle sentinţele.

Andrei Chebac, un stomatolog din Botoşani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce o femeie pe nume Gabriela Cătănoiu, acuzată de cumpărare de influenţă, a primit aceeaşi pedeapsă, potrivit Ziarului de Iași. În centrul acestui dosar s-au aflat, în primă fază, doi tineri, Mustafa Abdi şi Vladimir Păun, care au fost interceptaţi de procurori în timp ce pretindeau bani de la studenţi de la UMF, pentru a-i oferi unor profesori, de la Catedra de Anatomie, în schimbul unor note.

Un profesor de la UMF a fost, de altfel, suspect în acest dosar, însă anchetatorii nu au adunat suficiente probe, şi au dispus clasarea acuzaţiilor. În actul de acuzare, care a vizat iniţial şapte persoane, se menţiona că mai mulţi studenţi care s-ar fi arătat dispuşi să dea bani pentru note de trecere, precum şi trei presupuşi intermediari ai acestor şpăgi. Sumele de bani vehiculate, între 150 şi 450 de euro, ar fi trebuit să ajungă, cel puţin din cunoştinţele unora dintre studenţi, la cadrele universitare, însă niciunul dintre studenţi nu a declarat că a oferit în mod direct bani profesorilor.

Cei doi tineri în jurul cărora s-a construit dosarul, Mustafa Abdi şi Vladimir Păun, au fost condamnaţi la 3, respectiv 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Ceilalţi studenţi care au recunoscut, au primit pedepse cu amânarea pedepsei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
25

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
818

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1116

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...