Botoşăneni trimişi după gratii după ce au tâlhărit un bătrân

Doi tineri din Ştiubieni vor ajunge după gratii după ce judecătorii Curţii de Apel Suceava au pronunţat decizii definitive în dosarul în care erau judecaţi pentru tâlhărie.

Botoşăneni trimişi după gratii după ce au tâlhărit un bătrân

În martie anul acesta, cei doi fraţi, Adrian şi Gheorghe Popescu, au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani la câte doi ani şi şase luni, respectiv doi ani şi patru luni de închisoare, dar au declarat apel. Judecătorii Curţii de Apel Suceava au considerat însă decizia magistraţilor botoşăneni corectă, astfel că au respins acţiunea celor doi. Ca atare, fraţii vor ajunge după gratii.

Întâmplarea în urma căreia cei doi au ajuns în atenţia oamenilor legii a avut loc în noiembrie anul trecut, atunci când cei doi şi-au pus în gând să facă rost de bani fără muncă şi fără complicaţii. Şi-au adus aminte că un vecin din sat, bătrân şi singur, ar avea bani aşa că au pornit spre casa lui. Cu greu au reuşit să pătrundă în casă, dar când au intrat, s-au pus pe scotocit, aşa că au găsit 1.500 de lei, bancotele fiind bine ascunse. La plecare au fost însă surprinşi de bătrânul de 84 de ani, astfel că fraţii, speriaţi, l-au lovit şi au fugit.

Ghinionul lor a fost că au fost găsiţi de poliţiştii din Săveni care au găsit la controlul corporal atât banii- pentru care fraţii nu aveau justificare-, cât şi mănuşile de care s-au ajutat să pătrundă în casă. La câteva zile după, fiica bătrânului a aflat „aventura” tatălui ei şi a anunţat poliţia. În urma anchetei, cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.

Despre acest caz, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici: Bătrânii, victime fără apărare în fața tâlharilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu…EPIGRAMA (111)

astăzi, 08:25
1

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Născut pe 17 mai 1944 în localitatea Măgurele (Ungheni) şi, din păcate, decedat pe 8 decembrie 2015, Efim Tarlapa...

(P) Deputatul Mihaela Huncă: „La mulţi ani, Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!”

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
112

Comunicat de presă:Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de c...

Botoșăneni răniți într-un accident rutier petrecut în Suceava

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
776

Doi botoșăneni au ajuns la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier petrecut vineri, în localitatea Ilișești din județul Suceava.Ancheatatorii au stabilit că un bărbat ...