Botoşănean pedepsit pentru neglijarea propriului copil

Un tânăr din Botoşani va ajunge din nou după gratii, a doua oară în mai puţin de opt ani pentru aceeaşi faptă: neglijarea propriului copil.

Botoşănean pedepsit pentru neglijarea propriului copil

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Povestea începe în 1999, când Cristinel L. şi M.F. s-au căsătorit, un an mai târziu apărând şi copilului lor. Numai că povestea de dragoste s-a răcit, astfel că femeia a cerut divorţul care s-a pronunţat în februarie 2003. Instanţa a decis atunci că pruncul celor doi va trebui să primească lunar din partea tatălui câte 40 de lei, ulterior valoarea pensiei alimentare fiind majorată la 50 de lei. Până în 2005, bărbatul şi-a achitat datoria către propriul fiu, numai că din 2006, copilul nu a mai primit niciun leu.

Ca atare, mama copilului l-a dat în judecată pe fostul soţ pentru "abandon de familie", bărbatul fiind condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Ajuns după gratii în martie 2008, bărbatul a fost eliberat un an mai târziu, însă debitul către fiul său s-a tot majorat, ajungând la un total de 4.600 lei.

A fost trimis din nou în judecată pentru neplata pensiei alimentare. În faţa judecătorului, bărbatul şi-a luat angajamentul că îşi va plăti datoria de îndată ce va primi salariul de 2.500 lei pentru munca prestată ca cioban, solicitând în aceste condiţii acordarea unui termen de judecată pentru a achita pensia de întreținere restantă. Nu s-a ţinut însă de cuvânt şi a achitat doar 1.000 de lei, în două rate, restanţele ajungând la 3.650 lei.

Între timp, însă, tânărul şi-a refăcut viaţa şi are încă un copil, astfel, că instanţa a considerat că este vorba de rea credinţă faţă de primul copil. Ca atare, Judecătoria Botoşani l-a condamnat la un an de puşcărie, la care s-a adăugat restul de pedeapsă de 296 de zile rămase neexecutate din prima condamnare.

Decizia a rămas definitivă, prin decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, astfel că bărbatul va ajunge din nou după gratii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
86

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...