Botoşănean pedepsit pentru neglijarea propriului copil

Un tânăr din Botoşani va ajunge din nou după gratii, a doua oară în mai puţin de opt ani pentru aceeaşi faptă: neglijarea propriului copil.

Botoşănean pedepsit pentru neglijarea propriului copil

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Povestea începe în 1999, când Cristinel L. şi M.F. s-au căsătorit, un an mai târziu apărând şi copilului lor. Numai că povestea de dragoste s-a răcit, astfel că femeia a cerut divorţul care s-a pronunţat în februarie 2003. Instanţa a decis atunci că pruncul celor doi va trebui să primească lunar din partea tatălui câte 40 de lei, ulterior valoarea pensiei alimentare fiind majorată la 50 de lei. Până în 2005, bărbatul şi-a achitat datoria către propriul fiu, numai că din 2006, copilul nu a mai primit niciun leu.

Ca atare, mama copilului l-a dat în judecată pe fostul soţ pentru "abandon de familie", bărbatul fiind condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Ajuns după gratii în martie 2008, bărbatul a fost eliberat un an mai târziu, însă debitul către fiul său s-a tot majorat, ajungând la un total de 4.600 lei.

A fost trimis din nou în judecată pentru neplata pensiei alimentare. În faţa judecătorului, bărbatul şi-a luat angajamentul că îşi va plăti datoria de îndată ce va primi salariul de 2.500 lei pentru munca prestată ca cioban, solicitând în aceste condiţii acordarea unui termen de judecată pentru a achita pensia de întreținere restantă. Nu s-a ţinut însă de cuvânt şi a achitat doar 1.000 de lei, în două rate, restanţele ajungând la 3.650 lei.

Între timp, însă, tânărul şi-a refăcut viaţa şi are încă un copil, astfel, că instanţa a considerat că este vorba de rea credinţă faţă de primul copil. Ca atare, Judecătoria Botoşani l-a condamnat la un an de puşcărie, la care s-a adăugat restul de pedeapsă de 296 de zile rămase neexecutate din prima condamnare.

Decizia a rămas definitivă, prin decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, astfel că bărbatul va ajunge din nou după gratii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Punctul de lucru din Dorohoi pentru Permise și Înmatriculări își suspendă activitatea

Marţi, 20 Octombrie 2020
294

Activitatea de lucru cu publicul la sediul din Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă pe o perioadă de 14 zile, anunță...

3 superi mutări pentru play-off! Un jucător cu meciuri în Champions League, superstarul sirian și un german vor juca la Botoșani!

Marţi, 20 Octombrie 2020
523

FC Botoșani încearcă să acopere golurile, iar conducerea clubului a anunțat 5 transferuri. Daca azi dimineață a apărut numele primului jucător, atacantul Mohamad Mawas, în această...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Marţi, 20 Octombrie 2020
264

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă...