Video: O biserică din Bucovina care era vizitată de sute de botoșăneni s-a făcut scrum în Ajunul Anului Nou de rit vechi

Video: O biserică din Bucovina care era vizitată de sute de botoșăneni s-a făcut scrum în Ajunul Anului Nou de rit vechi

O biserică vizitată de sute de botoșăneni și mii de români în pelerinajele ecumenice din nordul Bucovinei a ars în această seară ca o torță. Lăcașul de cult se pregătea să sărbătorească în această seară anul nou pe rit vechi dar s-a făcut scrum.

Credincioșii pe rit vechi din Brodina de Sus, erau așteptați să meargă în această seară, la ora 19.00 la biserica din localitate la slujba religioasă iar mâine să participe la sfânta liturghie de Sf. Vasile.

Acum sătenii au rămas fără casa de rugăciune și se întreabă ce blestem s-a abătut asupra lor de au rămas fără biserică în Ajunul Noului An. În incendiu, a ars Biserica și Clopotnița din centrul localității  Brodina de Sus. Lăcașul de cult a fost anul trecut acoperit cu tablă, fiind o bijuterie arhitecturală.

Potrivit primelor informații, la fața locului au fost trimiși  să intervină pompieri militari și civili din zona. 10 autospeciale ar fi intervenit .

Flăcările s-au extins de la biserica din lemn la clopotniță iar ambele s-au făcut scrum.   Au  ars ca două torțe. Pe lângă acoperișul din tablă de cupru, tot anul trecut, credinciosii au adunat bani și au cumpărat covoare și mochetă pentru ca sărbătorile de Crăciun, Anul Nou Și Bobotează să îi găsească cu veșminte noi. Acum totul e scrum.

Imaginile apocaliptice pot fi urmările aici: Arde biserica!

 

Spune-ne opinia ta