Sute de misiuni ale pompierilor de la Darabani, în primul an de funcționare a punctului de lucru

Echipajul de pompieri care deservește Punctul de Lucru Darabani a avut sute de intervenții, în primul an de funcționare.

Sute de misiuni ale pompierilor de la Darabani, în primul an de funcționare a punctului de lucru

Personalul din compunerea acestuia a executat 286 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale.  Astfel, s-a acționat pentru stingerea a 55 de incendii, salvarea unor animale din medii ostile vieții, asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros, prevenirea incendiilor în cazul producerii unor accidente rutiere și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asanare fântâni, degajări persoane).

Totodată, au fost executate 213 activităţi de recunoaştere în teren.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate nouă persoane și bunuri materiale în valoare de cca. 5.000.000 de lei. 

În urma incendiilor, două persoane și-au pierdut viața și s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 600.000 lei. 
Cele mai multe evenimente cu foc s-au produs din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate sau neizolate față de materialele combustibile. 39 dintre incendii au fost stinse în colaborare cu pompierii voluntari. 

 "Operaționalizat anul trecut, pe 19 decembrie, Punctul de lucru Darabani execută misiuni specifice de gestionare a situaţiilor de urgenţă pe raza administrativ teritorială a oraşului Darabani şi a comunelor Păltiniş, Rădăuţi Prut, Viişoara, Conceşti, Hudeşti, Suharău, Havârna şi Mileanca, cu cele 28 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproape 41.000. Personalul din compunerea acestuia este asigurat prin redistribuirea de la celelalte subunităţi", a precizat col. Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. 

Înființarea Punctului de lucru Darabani, care funcţionează în subordinea Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, și-a atins scop principal, respectiv creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de tipurile de risc specifice zonei de nord a judeţului. 

Punctul de lucru Darabani are în compunere o autospecială cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi motopompă transportabilă şi o ambarcaţiune cu motor. 

În urma înfiinţării, timpul de răspuns s-a redus între 25 şi 35 de minute în cadrul raionului. În mai puțin de un an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a deschis un nou punct de lucru, la Flămânzi. 

De pe 1 octombrie, când a fost operaționalizat, echipajul care îl deservește a avut 16 misiuni, din care 10 pentru stingerea unor incendii. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
413

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
440

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
23

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...