Precipitaţiile abundente şi viiturile au afectat sistemul energetic din Bacău, Botoşani şi Neamţ

În jur de 4.600 de imobile din Bacău, Botoşani şi Neamţ sunt fără energie electrică.

Precipitaţiile abundente şi viiturile au afectat sistemul energetic din Bacău, Botoşani şi Neamţ

Viiturile formate în cursul acestei zile pe unele cursuri de apă din Moldova au cauzat avarii importante în sistemul energetic. Chiar dacă condițiile hidro-meteorologice sunt extrem de dificile: drumuri blocate, torenţi şi zone inundate, electricienii Delgaz Grid sunt în teren şi lucrează pentru reluarea alimentării cu energie.

În judeţul Botoşani, aproximativ 2.500 de consumatori din localităţile Mihai Eminescu, Leorda şi Vlădeni nu au energie electrică, în aceeaşi situaţie fiind şi 300 de consumatori din loc. Broşteni, judeţul Suceava.

În judeţul Bacău, staţia de transformare a energiei electrice din Tg. Ocna a fost inundată de viitura creată pe râul Trotuş, fiind necesară întreruperea alimentării cu electricitate la aproximativ 12.000 de consumatori din zonă. În aproximativ 3 ore echipele companiei noastre au reuşit reluarea distribuţiei de energie pentru toţi consumatorii, pe căi alternative, prin execuţia unor lucrări provizorii. La acest moment, în judeţul Bacău este întreruptă energia electrică pentru aproximativ 1.500 de consumatori din localităţile: Verşeşti, Valea Ţurluiului, Poieni, Oituz şi Ferăstrău.

În judeţul Neamţ, 350 consumatori din Agapia nu beneficiază de energie electrică, deorece doi stâlpi de medie tensiuni au fost luaţi de ape. Având în vedere că sunt numeroase imobile inundate, reprezentanţii companiei noastre întrerup furnizarea la nivel local pentru evitarea electrocutărilor, urmând ca imediat ce condițiile de siguranţă vor permite să reluăm alimentarea cu energie electrică.

Comunicat Delgaz Grid

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
541

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
388

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2793

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...