Noapte cu aventuri la Ştiubieni! Audi plin cu ţigări interceptat de poliţişti, șoferul a fugit după o urmărire pe un drum județean! FOTO

Urmărire în toiul nopții pe un drum județean din Botoșani! Un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor, iar după ce a ajuns pe câmp, după ce a pierdut controlul volanului, s-a făcut nevăzut. Peste zece mii de pachete de ţigări, aşteptate pe piaţa neagră, nu vor mai ajunge la clienţi, țigările fiind găsite în autoturismul urmărit.

Noapte cu aventuri la Ştiubieni! Audi plin cu ţigări interceptat de poliţişti, șoferul a fugit după o urmărire pe un drum județean! FOTO

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi poliţişti de la Secţia de Poliţie Rurală Vlăsineşti, aflaţi în serviciul de patrulare, au încercat să oprească un autoturism Audi A6, înmatriculat în judeţul Suceava şi care circula pe drumul judeţean Ştiubieni- Vorniceni.

Şoferul autoturismului a ignorat semnalul poliţiştilor şi a accelerat, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui, anunţându-şi colegii din patrula ce acţiona în comuna Vorniceni. Aceştia din urmă au ieşit în faţa autoturismului, şoferul a întors maşina, poliţiştii urmărindu-l mai bine de un kilometru şi jumătate.

La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, ieșind de pe partea carosabilă în decor şi reuşind să dispară în noapte, abandonând autoturismul. În maşină, poliţiştii au găsit 21 baxuri cu 10.500 de pachete de ţigări Ashima, de provenienţă Duty Free.

În cauză exista indicii cu privire la persoana care se afla la volanul autoturismului, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Autoturismul a fost luat, duminică dimineaţă, pe o platformă şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie. 

În urmă cu o săptămână, poliţiştii orașului Ștefănești, aflați în Stânca, au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate, în autoturismul căruia au găsit trei colete ce conţineau 5.270 de pachete de ţigări Ashima, fără timbru de acciză, proveniență Duty Free. Ţigările, în valoare de aproximativ 52.700 lei, au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 8.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Ștefănești.

În luna mai, la nivel naţional a izbucnit un imens scandal privind interceptările dispuse de instanţe, Judecătoria Săveni atrăgând atenţia tuturor prin faptul că aprobase 259 de cereri de interceptare a unor posturi telefonice, în perioada 2010- 2015. Instanţa explicase atunci că aproape 50% dintre faptele vizate în dosarele în care s-au emis mandate de interceptare era fapte de contrabandă, "dat fiind specificul poziţionării localităţilor, riverane râului Prut, inclusiv punctul de trecere al frontierei Stânca-Costeşti".










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
321

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
549

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
164

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...