Incident la o secție de votare din județ. A fost solicitat un echipaj de poliție

Incident la o secție de votare din județ. A fost solicitat un echipaj de poliție

Un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină, duminică, la Secția de votare nr. 305, din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu. Cele cinci cabine aveau inscripționate inițialele PNL sau cuvinte cu trimitere la liberali, pe mobilier sau pe ziduri, în locuri ușor vizibile.

Apelul prin 112 a fost efectuat de către președinta comisiei de votare.

Sesizarea a venit din partea președintei secției de votare, care a anunțat că, pe suporții pentru vot din interiorul cabinelor, au fost efectuate înscrisuri referitoare la două partide. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, fiind demarate verificări cu privire la aceste aspecte”, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Reprezentanții organizației județene a PSD susțin că au înaintat o sesizare către Biroul Electoral Județean, cu privire la această situație.

Procesul de votare a fost întrerupt circa 10 minute, fiind reluat odată cu finalizarea strângerii unor probe de la fața locului, de către polițiștii.

Urmele de vandalism cu tentă de propagandă au fost apoi acoperite, iar secția a redevenit funcțională. În cauză, se urmează procedurile legale impuse în astfel de cazuri. Reprezentanții IPJ Botoșani au transmis că astfel de situații nu constituie incidente electorale, nefiind vorba despre comiterea unei infracțiuni.

 

Spune-ne opinia ta