FOTO&VIDEO: Exercițiu spectaculos al forțelor de intervenție în situații de urgență din Botoșani

FOTO&VIDEO: Exercițiu spectaculos al forțelor de intervenție în situații de urgență din Botoșani

Miercuri, 11 septembrie a.c., între orele 12:00 și14:00, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a desfășurat un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție.

Scenariul simulării s-a axat pe procedurile aplicate în cazul producerii unor cutremure la hotelul „Rapsodia” și Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, precum şi în zonele adiacente acestora.

A fost prima dată când s-a pus în practică Planul Roșu de Intervenție Județean. Au participat Inspectoratele pentru Situații de Urgență Botoșani și Iași, Inspectoratul General de Aviație – Unitatea Specială de Aviație Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Unitatea Militară 01189 și Unitatea Militară 01251 Botoșani, Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, SC DELGAZ GRID SA, Inspectoratul Județean în Construcții Botoșani, Poliția Locală Botoșani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani, precum şi personalul de la hotel.

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături, intoxicate cu fum sau refugiate pe acoperișul hotelului, inclusiv cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțimi.

Exerciţiul a urmărit testarea capacitatea de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Pe perioada desfăşurării exerciţiului, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră a fost restricționată pe strada Cuza Vodă, de la sensul giratoriu cu Marchian până la Calea Națională și pe strada Ștefan Luchian, către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani. De asemenea, și accesul pietonal va fi restricţionat în zona hotelului.

Sute de oameni au urmărit evenimentul. Una dintre cele mai atractive desfășurări a fost și cea a unui elicopter militar, care a captat atenția tuturor celor prezenți.

Imagini de la fața locului:
Foto-Video: Ionut IOSUB

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Video: Bătrân proiectat pe asfalt de o mașină, pe o trecere de pietoni din municipiul Botoșani

astăzi, 16:13
1202

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Botoșani, a fost acroșat cu mașina pe o trecere de pietoni, în după-amiaza zilei de vineri, pe strada Bucovina, fiind transport...

Bărbat escortat spre Penitenciarul din Botoșani, pentru infracțiuni rutiere

astăzi, 15:44
435

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost încarcerat, joi, în Penitenciarul Botoșani, după ce a fost condamnat de Tribunalul din Botoșani pentru infracțiuni în regim ...

În urmă cu puțin timp: o locuință din municipiul Botoșani a fost cuprinsă de flăcări

astăzi, 15:10
1036

O locuință situată pe strada Pod de Piatră, din municipiul Botoșani, a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază.Pompieri ai Detașamentului din Botoșani au fost solicitați să inte...