Familie cu trei copii rămasă fără acoperiș, după un incendiu (video)

Familie cu trei copii rămasă fără acoperiș, după un incendiu (video)

O familie cu trei copii din satul Dămideni, comuna Românești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

S-a întâmplat în această dimineață. Femeia a aprins focul în sobă și a ieșit să îngrijească animalele din bătătură. Câteva minute mai târziu a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor, arată sursa citată.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Românești.

„Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari. Aceștia au constatat că ardeau două anexe lipite de casă, dar și acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul imobil. Având în vedere amploarea evenimentului, în sprijin au ajuns și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și voluntarii din orașul Ștefănești”, a rezumat Dorina Lupu, reprezentantul IJSU Botoșani.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Intervenția a fost una riscantă întrucât, în interiorul locuinței, se afla și o butelie de aragaz, care putea să explodeze. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, butelia fiind scoasă chiar din încăperea de unde a pornit incendiul”, mai menționează Lupu.

___________________

IJSU reamintește botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:

- Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

- Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

- Nu lăsați ușa sobei deschisă.

- Nu supraîncălziți soba.

- Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

- Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

- Stingeți focul pe timpul nopții.

- Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină răsturnată la Darabani după o depășire imprudentă

astăzi, 18:46
208

Duminică, 29 noiembrie 2020, în jurul orei 11:45 la ieşirea din Darabani către Bajura, a avut loc un accident de circulaţie care s-a soldat cu  avaria unui automobil marca Renault.D...

(P) Eugen Tomac (PMP): Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei

astăzi, 18:33
48

Comunicat:Liderul PMP, Eugen Tomac îndeamnă la o relație mai bună între stat și Biserică, precizând că „Biserica, la fel ca toate instituțiile din România, s-...

Noaptea Sfântului Andrei. Tradiții și superstiții

astăzi, 17:13
449

Încă din această noapte, românii ortodocși se pregătesc pentru sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României, prăznuit  în fiecare an la 30 noiembrie....