40 de percheziţii în judeţ, 38 de "săltaţi" aduşi la DIICOT în cadrul unei ample anchete ce priveşte traficul cu ţigări! GALERIE FOTO
UPDATE!

Două grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări au fost ţinta a zeci de percheziţii derulate astăzi de anchetatori în mai multe comune din judeţul Botoşani.

40 de percheziţii în judeţ, 38 de "săltaţi" aduşi la DIICOT în cadrul unei ample anchete ce priveşte traficul cu ţigări! GALERIE FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Zorii zilei de miercuri i-au surprins cu mascaţii la uşă pe 38 de botoşăneni din localităţile Rădăuţi-Prut, Rediu, Darabani, Havârna, Viişoara şi Cotuşca, implicaţi în două grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.

Acţiunile au avut loc în urma unei anchete a procurorilor DIICOT Botoşani şi a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, începând din anul 2014, în judeţ s-au constituit şi dezvoltat două grupări infracţionale care aparent funcţionează independent una de alta şi care au derulat şi activităţi „comune” în privinţa introducerii, transportului şi distribuţiei de ţigări de contrabandă. Astfel, cele două grupări ar fi traficat cantitatea de 93.000 de pachete de ţigări din Republica Moldova pentru care prejudiciul este de 960.000 de lei.

43.500 de pachete de ţigări au fost de altfel şi confiscate ca urmare a parcheziţiilor. Au fost emise 38 de citaţii şi tot atâtea mandate de aducere.

S-a reţinut că membrii grupurilor au aprovizionat în permanenţă piaţa neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a ţigaretelor, cantităţile rulate şi frecvenţa livrărilor de ţigarete.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că cele două grupuri infracţionale au acţionat în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova, ţigările de contrabandă fiind introduse în România de către palierul moldovenesc al grupărilor, prin zona de frontieră adiacentă localităților Rediu – Rădăuți-Prut – Cotu Miculinți, de unde erau preluate, transportate, depozitate și comercializate de către membrii grupurilor infracționale pe piața neagră din județul Botoșani.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Iaşi, Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, poliţişti din cadrul IPJ Botoşani, de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi Poliţia Darabani, Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Inspectoratul de Jandarmi Botoşani.












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
109

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
68

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...