Verificări la listele cu posturile vacantate din școli

Verificări la listele cu posturile vacantate din școli

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani verifică în această perioadă modul de constituire a catedrelor din unitățile de învățământ, la nivelul întregului județ, precum și vacantarea acestora pentru anul școlar viitor.

Potrivit calendarului, în data de 22 februarie se vor afișa listele cu catedrele vacante și rezervate, după ce toți directorii vor aduce situațiile la Inspectoratul Școlar.

"Până atunci se fac verificări asupra modului în care au fost constituite catedrele, cum au fost încadrați titularii și cum se vacantează. Teoretic, în această etapă școlile pot fi întoarse ca să se revadă dacă ceva nu e în regulă. Nu știu și nu am fost informați din școli că nu ar fi în regulă vacantarea. De regulă, sesizările apar după afișarea listei cu posturi", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ.

De altfel, conducerea Inspectoratului Școlar a atenționat că, dacă vor fi situații în care vor fi ascunse ore, cei responsabili vor intra sub incidența Codului Penal.

 

 

Spune-ne opinia ta