Start în concursul de “SFINȚII ÎNCHISORILOR”. Concursul de arte plastice a ajuns la a IV-a ediție iar organizatorii au anunțat regulamentul de înscriere

Start în concursul de “SFINȚII ÎNCHISORILOR”. Concursul de arte plastice a ajuns la a IV-a ediție iar organizatorii au anunțat regulamentul de înscriere

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe”, Frăția Ortodoxă „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Asociația „Scut botoșănean”, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Muzeul Județean Botoșani organizează concursurile cu tema „Sfinții Închisorilor”, ediția 2020.

Concursul de arte plastice a ajuns deja la a patra ediție, iar concursul de eseuri și poezie este la a doua ediție.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe”, prin profesorul de artă plastică specializată, d-na Cătălina Felicanu, în parteneriat cu artistul plastic d-na Aida Șușter-Boțan, și împreună cu președintele Asociației ”Scut Botoșănean”: Bogdan Cărăușu, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și cu Muzeul Județean Botoșani au anunțat ieri și regulamentul consursului.

Concursul își propune atragerea unui număr cât mai mare de elevi de la școlile și liceele din municipiul Botoșani și din județul Botoșani pentru a face cunoscută istoria recentă a României și a dezvolta un simț al apartenenței față de acest neam.

Organizatorii și-au propus descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor din domeniul vizual și stimularea expresivității și creativității elevilor. Practic, se dorește documentarea subiectului pentru o mai bună cunoaștere a aspectelor ce au conturat cadrul închisorilor comuniste, conștientizarea prezentului ca efect al trecutului, sensibilizarea culturală și exprimarea artistică prin intermediul artelor vizuale dar și valorificarea experienței constructive în abordarea creației artistice.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII din municipiul Botoșani, fiind structurat pe  patru secțiuni și două grupe de vârstă: a.(V-VIII), b.(IX-XII).

Participanții vor crea lucrări în tehnici specifice artelor plastice: *Tehnici de lucru 2D - tuș, cărbune, tempera, guașe, acuarelă, culori acrilice, culori în ulei, pastel, cretă colorată, tehnică mixtă. *Tehnici de lucru 3D - sculptură sau relief (lut polimeric, ceramică, ghips, lemn etc.). Dimensiuni lucrări: A3, A2, A1 pentru compozițiile 2D în culoare și  maxim 50* cm pentru compozițiile 3D și relief. (*dimensiuni variabile pentru înălțime, lungime și lățime).

Este permisă participarea cu maxim două lucrări de elev indiferent de tehnica abordată.

“Lucrările vor fi aduse pe adresa Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077 (în atenția d-nei profesor Cătălina Felicanu) până la data de 15 mai 2020 având trecute pe spatele lucrării următoarele: numele și prenumele autorului, clasa, unitate de învățământ, localitatea, titlul lucrării, tehnica, numele și prenumele profesorului îndrumător, număr de telefon de contact” au anunțat organizatorii concursului.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din artiști vizuali, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, un reprezentant al Asociației ”Scut Botoșănean” și un artist iconograf.

Jurizarea se face pe două categorii:  A. elevii de la școlile și liceele teoretice  și     B. elevii de la liceu vocațional. Se va ține cont de respectarea subiectului de lucru, originalitate, forța mesajului și capacitatea de redare a acestuia, expresivitate, executarea lucrării ș.a.

Lucrările participanților din clasele IX-XII trebuie să fie înrămate sau puse cu paspartu pentru o expunere potrivită. Lucrările participanților din clasele V-VIII vor fi expuse pe panouri provenite de la organizatori.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, pe categoriile sus-menționate, astfel vor fi: Premii I, Premii II, Premii III, Mențiuni I, Mențiuni II, Mențiuni III, Diplome de participare. Premii în valoare totală de 1500 de lei, incluzând premii în bani și materiale de lucru pentru creație.

“Premierea va avea loc pe data de 28 mai 2020 la Muzeul Județean Botoșani, cu prilejul vernisării expoziției cu cele mai reușite lucrări înscrise în concurs. Ora va fi anunțată ulterior. După finalizarea expoziției, pe 19 iunie 2020, participanți sunt rugați să ridice lucrările înscrise în concurs de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" până la finalul lunii iunie 2020”, au mai explicat organizatorii concursului. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat: „Este posibil ca săptămâna viitoare să fie decisă prelungirea cu încă o lună a stării de urgenţă”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
1798

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de COVID-19 ...

Coronavirus: Bilanțul deceselor în România a ajuns la 146

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
640

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat șase noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre trei persoane din Hunedoara, două din Suceava și unul din București, chia...

Al doilea oraș din țară care intră în carantină totală. „Vom permite doar transportul de marfă și aprovizionarea populației”

Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
626

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunţat că oraşul Ţăndărei intră în carantină totală, conform Ordonanţei Militare numărul 7. Decizia a fost luată în urma număr...