Indemnizaţie de instalare în valoare de 3 salarii medii brute pentru profesorii care se titularizează în mediul rural!

Indemnizaţie de instalare în valoare de 3 salarii medii brute pentru profesorii care se titularizează în mediul rural!

Un important proiect a fost adoptat de către Camera Deputaților. Profesorii vor avea parte de mai multe indemnizații, potrivit proiectului adoptat de deputați. Aceștia vor avea parte și de bani pentru titularizări, servicii medicale gratuite sau bani în plus pentru cei care ies la pensie cu cel puțin 30 de ani de activitate în domeniu.

Propunerea a fost adoptată tacit de Camera Deputaților și prevede acordare unei sume de bani anual pentru dezvoltare profesională și pentru achiziționare de material educativ, suma ajungând la două salarii minime brute.

Totodată, pentru a încuraja titularizare la sate, inițiatorii propun acordarea unei indemnizații de instalare care se ridică la suma a trei salarii minime brute, acelor cadre didactice care rămân la post minimum 5 ani, suma fiind primită la un an de la preluarea locului de muncă.

O altă facilitate acordată profesorilor prin această propunere este accesul la asistență medicală gratuită pentru examinări medicale periodice, vaccinări gratuite împotriva bolilor infecto-contagioase și măsuri active de prevenire a îmbolnăvirilor profesionale.

Propunerea legislativă mai prevede acordarea unei indemnizații destul de consistente pentru acei dascăli care optează să se pensioneze după cel puțin 30 de ani de activitate la catedră.

Suma pe care profesorii ar încasa-o în aceaste condiții se va ridica la cel suma a cel puțin 6 salarii medii brute, scrie avocatnet.ro.

Proiectul de lege urmează să meargă la Senat pentru dezbatere şi vot, acesta fiind Camera decizională.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...