Singura școală din Botoșani unde orele se desfășoară față în față

Singura școală din Botoșani unde orele se desfășoară față în față

În plină pandemie, când toate unitățile de învățământ din țară, inclusiv cele din Botoșani,  au fost închise, iar elevii sunt nevoiți să-și continue activitatea în mediul online, există o categorie de cursanți care nu a fost afectată  de această decizie, continuându-și activitatea în mod normal, prin prezența fizică  la școală.

Este vorba despre Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, care își desfășoară activitatea în mod normal, respectând toate măsurile sanitare.

Directorul Școlii Populare de Artă Botoșani, Liviu Andronic, a declarat că  acest lucru este posibil datorită faptului  că Școlile Populare de Artă se încadrează în alt ordin de ministru, Ordinul Comun al Ministrului Culturii și Sănătății, fiind posibilă desfășura activității în mod normal în continuare, respectând toate măsurile sanitare și de protecție în perioada pandemiei.

Încă de la începutul pandemiei, în rândul celor  931 de cursanți  care se prezintă  fizic la școală, nu a fost semnalat niciun caz de coronavirus și nici profesorii nu au fost atinși de această boală.

„De la începutul pandemiei, în cadrul Școlii Populare de Arta Botoșani nu au fost niciun fel de probleme. A fost doar un profesor care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus dar el nu a fost depisat pozitiv, fiind doar carantinat. Activitatea școlii se desfășoară în mod normal. Noi nu suntem subordonați Ministerului Educației pentru că nu avem clase de elevi. Noi avem secții la care se lucrează „om la om”. Aici avem și cursanți în vârstă de 70 de ani. În momentul de față, cu tot cu cele 15 secțiile externe, avem 931 de cursanți care vin fizic la școală pentru că le permite legislația”, a declarat Liviu Andronic, directorul Școlii de Artă „George Enescu” Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta