Sindicalist din educația botoșăneană: "Am fost prostiți pe față"

Sindicalist din educația botoșăneană: "Am fost prostiți pe față"

Măsurile din domeniul fiscal sunt aspru criticate de sindicaliștii din sistemul de învățământ.

Președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, susține că prin mișcările pe care Guvernul le-a făcut în ultima perioadă nu se urmărește altceva decât anularea efectelor Legii salarizării unitare, iar promisiunile privind creșterile salariale anunțate pentru la anul nu vor putea fi onorate.

"Am fost prostiți pe față timp de un an. Asistăm la o manipulare grosolană din partea Guvernului, care are scopul final de a anula efectlee Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Nu pot fi acoperite creșterile salariale de 25% promise de la 1 ianuarie și s-a găsit această invenție de mutare a contribuțiilor către angajat, invenție pentru care, anul trecut, un secretar general din Guvern a fost dat în șuturi afară din Ministerul de Finanțe.  Avem o lege care stabilește că nu poate fi modificat Codul Fiscal mai repede de șase luni înainte de aplicarea lui, adică între momentul modificării și momentul aplicării trebuie să fie cel puțin șase luni. Acea lege pe care tot parlamnetarii, Guvernul, au dat-o la un moment dat nu mai este respectată. Legea ar fi trebuit dată până în 30 iunie, această mutare a contribuțiilor. Practic, dacă Guvernul intenționa să modifice modul de stabilire a contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, asta înseamnă că la data asumării răspunderi Legii salarizării știa că va face acest lucru", a precizat Liviu Axinte.

La ora actuală sunt unități de învățământ din județul Botoșani descoperite la capitolul cheltuieli de persoanl pe ultima lună din an. 

Citeşte şi Un profesor botoșănean spune lucrurilor pe nume: "Este nedrept! Va crește și mai mult lipsa de interes pentru calitatea actului didactic"

 

Spune-ne opinia ta