Școlile din Botoșani în care sunt organizate secții de votare, închise trei zile

Școlile din Botoșani în care sunt organizate secții de votare, închise trei zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 23 septembrie a.c., Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25 septembrie până la data de 29 septembrie inclusiv.

La Botoșani, o bună parte din elevi au fost anunțați astăzi că activitatea în sala de curs se suspendă chiar de mâine, însă situația diferă de la școală la școală, unitățile de învățământ având autonomie chiar și în luarea acestei decizii - cursuri la școală, sau on-line.

În mare parte însă, mâine programul se va desfășura normal -  la școală, pentru grupa 1 și on-line pentru grupa 2, fiind aplicată hotărârea CNSU de suspendare a cursurilor de pe 25.09.2020.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

“Menționăm că în județul Botoșani sunt 258 de unități de învățământ în care sunt organizate secții de votare. Procesul instructiv-educativ, „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către Comitetul Județean Botoșani pentru Situații de Urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, a precizat într-un comunicat de presă și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, profesor Ana-Maria Loghin.

Inspectoratului Școlar Județean Botoșani  a mai precizat că în perioada 25 - 29 septembrie 2020, activitatea didactică în unitățile de învățământ din județul Botoșani desemnate secții de votare se va desfășura exclusiv online.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
35

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
865

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1180

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...