Școlile din Botoșani în care sunt organizate secții de votare, închise trei zile

Școlile din Botoșani în care sunt organizate secții de votare, închise trei zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, 23 septembrie a.c., Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25 septembrie până la data de 29 septembrie inclusiv.

La Botoșani, o bună parte din elevi au fost anunțați astăzi că activitatea în sala de curs se suspendă chiar de mâine, însă situația diferă de la școală la școală, unitățile de învățământ având autonomie chiar și în luarea acestei decizii - cursuri la școală, sau on-line.

În mare parte însă, mâine programul se va desfășura normal -  la școală, pentru grupa 1 și on-line pentru grupa 2, fiind aplicată hotărârea CNSU de suspendare a cursurilor de pe 25.09.2020.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

“Menționăm că în județul Botoșani sunt 258 de unități de învățământ în care sunt organizate secții de votare. Procesul instructiv-educativ, „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către Comitetul Județean Botoșani pentru Situații de Urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, a precizat într-un comunicat de presă și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, profesor Ana-Maria Loghin.

Inspectoratului Școlar Județean Botoșani  a mai precizat că în perioada 25 - 29 septembrie 2020, activitatea didactică în unitățile de învățământ din județul Botoșani desemnate secții de votare se va desfășura exclusiv online.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

astăzi, 20:38
425

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

astăzi, 20:03
241

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

astăzi, 19:36
474

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...