Peste 100 de unități de învățământ din județ nu au apă potabilă, iar peste 80 au toaleta în curte. Cifrele din teren

Peste 100 de unități de învățământ din județ nu au apă potabilă, iar peste 80 au toaleta în curte. Cifrele din teren

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani a transmis datele privind unitățile de învățământ care dețin clădiri fără autorizație sanitară, numărul celor care au toaleta în curte, al celor care nu beneficiază de alimentare cu apă potabilă și alte detalii relevante pentru începutul anului școlar 2020-2021, pus sub egida pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor centralizate, peste 300 de clădiri aparținând unui număr de 254 de unități de învățămând din județul Botoșani nu au autorizație sanitară. Mai mult decât atât, numai două dintre acestea au inițiat demersuri de autorizare în acest sens.

Datele remise arată că peste o sută de unități de învățământ nu beneficiază de apă curentă potabilă și peste 80 de unități au grupul sanitar în curte.

De asemenea, 19 unități de învățământ nu prezintă utilități. Este inclusiv cazul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Romanescu” și al Grădiniței nr.5 din municipiul Dorohoi, care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare a orașului.

Din mediul rural, singura unitate școlară care va aplica scenariul „galben” este Școala Gimnazială „Ioan Murariu” din Cristinești. La nivelul unității administrativ-teritoriale, însă, nouă unități nu dețin autorizație, în cazul a șase dintre ele fiind semnalat că nu există stație de epurare a apei.

Amintim că 26 de școli, însemnând peste 17.000 de elevi, vor pune în practică scenariul „galben”, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, lista fiind disponibilă aici.

În total, în cadrul unităților fără autorizație sanitară, învață 16.408 elevi.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Biciclist accidentat mortal pe un drum din județ

astăzi, 18:54
1705

Un bărbat de 50 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut marți seară, pe drumul național 29D, în apropiere de localitatea Guranda.Evenimentul a fost raportat pr...

VIDEO: Doina Federovici, la învestirea lui Andrei: „Botoșănenii s-au săturat de lupte politice, de orgolii”

astăzi, 16:01
388

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a ținut să sublinieze, marți, după ceremonialul de învestire a primarului și a Consiliului Local ai municipiului Botoșani, că v...

Dorohoian plasat sub control judiciar, după ce a incendiat un taxi în miez de noapte

astăzi, 15:19
192

Un bărbat din județul Botoșani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a incendiat un autoturism, în orașul Siret din Suceava. Fapta a fost comisă în urmă cu c...