Liceul cu Program Sportiv a fost închis. Cinci elevi și un profesor confirmați cu Covid-19

Liceul cu Program Sportiv a fost închis. Cinci elevi și un profesor confirmați cu Covid-19

Liceul cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Botoșani trece pe scenariul roșu, după ce mai mulți elevi și un profesor au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Decizia a fost adoptată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). 

Este vorba despre cinci jucători ai echipei de fotbal Under19, care au participat în urmă cu câteva zile la un meci desfășurat în București. Totodată, un profesori din cadrul unității de învățământ a fost testat pozitiv, el fiind însă în concediu de săptămâna trecută.

„Cei cinci jucători, care săptămâna trecută erau negativi, au fost testați după meciul de la București și rezultatele au ieșit pozitive. Ca măsură de precauție, noi am decis trecerea pe scenariu roșu, având în vedere că cei cinci sunt din clase diferite și au participat la diverse antrenamente", a explicat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică.
 
CJSU a adoptat propunerea DSP cu unanimitate de voturi. Măsura este valabilă 14 zile. 
________________
 
NOTĂ: Renegăm informația publicată în versiunea inițială a prezentului articol, potrivit căreia directorul LPS și doi profesori ar fi fost diagnosticați cu Covid-19. Informația nu este în conformitate cu realitatea, fiind vorba despre o eroare a sursei emitente, pe fondul multitudinii de spețe monitorizate. Suprasemnata, îmi cer scuze față de cititori pentru dezinformarea involuntară, față de subiectul în cauză și asigur de corectitudinea celor precizate mai sus. Nota de față a fost adăugată la o oră de la publicarea versiunii inițiale.

 

Spune-ne opinia ta