Liceele din Botoșani își pot deschide centre de excelență în tehnologia informației

Liceele din județul Botoșani, care au profilul matematică/informatică, au posibilitatea, printr-un proiect derulat de Ministerul Educației, să își deschidă centre de excelență în tehnologia informației. 

Liceele din Botoșani își pot deschide centre de excelență în tehnologia informației

Ministerul Educației Naționale derulează proiectul "Promovarea și susținerea excelenței în educație prin dezvoltarea competențelor în disciplina tehnologia informației".

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani proiectul are ca obiectiv asigurarea condițiilor de pregătire și dezvoltare a elevilor din clasele IX-XII cu profil matematică/informatică, elevi capabili de performanțe înalte prin înființarea și operaționalizarea a 60 de centre de excelență în tehnologia informației.

"Fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 de calculatoare performante și o tablă interactivă. Selecția liceelor care pot deveni centre de excelență în cadrul acestui proiect se va derula în două faze, în prima fază fiind realizată de către Inspectoratul Școlar Botoșani, iar în faza a doua selecția se va realiza de către o comisie națională de evaluare stabilită de către Ministerul Educației Naționale. La selecție vor participa unitățile școlare din sistemul public de învățământ care pot asigura condiții de funcționare pentru astfel de centre", a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Dosarele de candidatură ale unităților de învățământ ce doresc să participe în acest proiect vor fi depuse la secretariatul IȘJ până la data de 16 ianuarie ora 12.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 07:55
2692

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
945

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1088

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul anului 2017....