La trei săptămâni de la închiderea școlilor, numărul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 la copii a scăzut sub 6%

La trei săptămâni de la închiderea școlilor, numărul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 la copii a scăzut sub 6%

Procentul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din grupa de vârstă 0-19 ani, în total cazuri, este de 5,84, potrivit datelor oficiale comunicate de Ministerul Sănătății.

Este pentru prima dată de la debutul anului școlar 2020-2021 când acest indicator scade sub 6%, iar această scădere are loc la trei săptămâni de la închiderea fizică a școlilor și mutarea cursurilor în mediul online.

Procentul cazurilor de infectare la copii și tineri în total cazuri înregistrate în România a avut o evoluție ușor ascendentă de la debutul anului școlar, când era la 6,18, atingând un maximum pe 25 octombrie – 6,53.

Pe 1 noiembrie deja se vedea o scădere ușoară a numărului de tineri și copii infectați, raportat la total cazuri, în contextul în care pentru raportarea la populația totală se atingeau recorduri zilnice. Scăderea a continuat până la 6,11 pe 10 noiembrie, atingând cota 6% pe 21 noiembrie, relatează Edupedu.ro.

Rata a ajuns la 5,84% în săptămâna care s-a încheiat pe 29 noiembrie, când erau 27.553 de cazuri de infectare la grupa de vârstă 0-19 ani în totalul 471.356 de cazuri la nivel național.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Incidente în Piaţa Unirii din Iași la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor. Primarul Iașului, atacat cu iaurt (Video)

Duminică, 24 Ianuarie 2021
3616

Scene incredibile astăzi la Iași, oraș care a purtat ani de zile steagul de capitală a Moldovei. Primarul Iaşului a fost atacat de un protestatar cu o substanță albă, cel mai probabil cu iaurt...

Parcă s-au trezit din vis. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1389

Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui, recunoaște că România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim iar angajaţii fac salariul ap...

Hidroplasto Botoșani obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2

Vineri, 22 Ianuarie 2021
691

Compania Hidroplasto Botoșani a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatație, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al s...